Cozonac De Paște Cu Mere
Cozonacul de Paște cu mere ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten, fără lactate, prietenoasă cu fodmap și vegetariană servește 10 și costă 40 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 163 calorii. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Dacă aveți la îndemână sare, amidon de cartofi, zahăr și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Cozonac De Cacao De Paște, Tort De Burete De Ciocolată De Paște, și Cozonac de Paște cacao-portocaliu.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 163°.pregătiți o tigaie cu arc de 9 inci; nu-l ungeți.
Cerneti masa de tort cu amidon de cartofi intr-un bol. Bateți gălbenușurile de ou într-un castron mare cu un mixer electric. Bateți zahărul în cană. Bateți la viteză mare aproximativ 5 minute sau până când amestecul este palid și foarte gros. Se amestecă sucul de lămâie și coaja.
Într-un alt castron mare curat, bateți albușurile și sarea cu un mixer până se formează vârfuri moi. Bateți treptat zahărul rămas în ceașcă. Bateți cu viteză mare până când albii sunt rigizi și strălucitori, dar nu uscați.
Îndoiți amestecul de făină de tort în gălbenușuri. Îndoiți ușor albii în 3 loturi, doar până când aluatul este amestecat.
Ușor lingura aproximativ o treime din aluat în tigaie pregătit. Acoperiți ușor cu jumătate de mere.
Presărați-le cu 2 lingurițe de amestec de scorțișoară. Se acoperă cu jumătate din aluatul rămas, apoi cu merele rămase și se presară cu amestecul de scorțișoară rămas. Puneți aluatul rămas peste mere și întindeți ușor.
Coaceți aproximativ 1 oră sau până când blatul este ferm și un tester de tort introdus în centrul prăjiturilor iese curat. Se răcește în tigaie pe un raft 10 minute. Rulați cu atenție o spatulă metalică în jurul tortului.
Îndepărtați părțile laterale ale tigaiei. Se răcește complet. (Tortul poate fi păstrat, acoperit, 2 zile la frigider.)