Compot de afine cu ghimbir și melasă
Compotul de afine cu ghimbir și melasă ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de sos. Această rețetă face 8 porții cu 152 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime fiecare. Pentru 50 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Dacă aveți la îndemână afine, șalotă, melasă cu aromă ușoară și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Cu o lingură scor de 21%, acest fel de mâncare nu este atât de extraordinar. Încercați Compot de afine cu ghimbir și melasă, Melasă-chipsuri de ghimbir, și Biscuiți Cu Melasă De Ghimbir pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați afine, 1 1/2 căni de apă, zahăr, ghimbir și șalotă într-o cratiță mare și grea. Se amestecă la foc mediu până se dizolvă zahărul. Acoperiți și gătiți până când boabele izbucnesc, aproximativ 10 minute. Se amestecă melasa. Se condimentează cu sare. Mișto. Acoperiți și răciți până la rece, aproximativ 3 ore. (Se poate face cu 1 săptămână înainte. A se păstra la frigider.)