Clătite Cu Ricotta Cu Lămâie
Nevoie de o mâncare vegetariană de dimineață? Clătitele cu Ricotta cu lămâie ar putea fi o rețetă grozavă de încercat. O porție conține 172 calorii, 4G de proteine, și 1g de grăsime. Pentru $1.26 pe portie, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 13. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 321 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați sare kosher, făină, zahăr de cofetărie și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 27%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Încercați Clătite de Ricotta cu lămâie cu caș de lămâie și zmeură proaspătă, Clătite Cu Ricotta Cu Lămâie, și Clătite Cu Lămâie Ricotta pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mediu, combinați zahărul și coaja de lămâie și, folosind mâinile, frecați-le împreună pentru a elibera uleiurile de lămâie.
Adăugați ricotta, gălbenușurile de ou și sarea și bateți până se omogenizează.
Într-un castron separat, folosind un mixer electric prevăzut cu accesoriul pentru tel, bateți albușurile la viteză medie-mare timp de aproximativ 3 minute până când formează vârfuri medii-ferme. Scoateți aproximativ o treime din albușuri în amestecul de ouă și, folosind o spatulă de cauciuc, pliați-le până se omogenizează.
Adăugați albușurile rămase și pliați-le ușor până se omogenizează. Nu amestecați, altfel aluatul se va dezumfla și vă va lăsa cu clătite plate, cauciucate.
Ungeți ușor o tavă (de preferință cu Pam) și puneți-o la foc mediu până când este fierbinte. Puneți aproximativ 2 linguri de aluat (sau, pentru prăjituri mai mari, până la 1/4 cană) pe clătită pe grătar, la aproximativ 2 inci distanță. Gatiti timp de 2 pana la 3 minute, sau pana cand fundul clatitelor este auriu sau "blond" si marginile arata bine. Folosind o spatulă largă, întoarceți clătitele și continuați să gătiți timp de aproximativ 2 până la 3 minute, sau până când fundul este auriu și partea superioară revine când este ușor apăsată. Repetați cu aluatul rămas, ungând ușor grătarul între loturi.
Serviți imediat cu fructe proaspete și un praf de zahăr de cofetărie.