Clatite de dovleac cu frisca de nucsoara
Reteta Clatite de dovleac cu frisca de nucsoara se poate face in aproximativ 20 de minute. Această rețetă servește 4 și costă 1,12 USD per porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 13 g de proteine, 47 g de grăsimi și un total de 615 calorii. 479 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mai multor oameni le-a plăcut foarte mult acest mic dejun. Vă este adus de Allrecipes. Dacă aveți la îndemână extract de vanilie, ghimbir măcinat, frișcă de nucșoară și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 60%. Acest scor este bun. Rețete similare sunt Tapioca de afine cu frișcă de portocală-nucșoară, clătite de dovleac cu sirop de bere rădăcină, banane caramelizate și frișcă cu scorțișoară și clătite de dovleac cu portocale cu frișcă de vanilie, sirop de arțar cu scorțișoară și slănină tăiată groasă.
Instrucțiuni
Se amestecă amestecul de clătite, zahărul alb, scorțișoara, 1/3 linguriță de nucșoară și ghimbirul; pus deoparte. Bateți ouăle, laptele, dovleacul și uleiul vegetal.
Combinați cele două amestecuri, amestecând doar până când toate ingredientele sunt umezite.
Încingeți o tigaie sau o tigaie unsă ușor cu ulei la foc mediu-mare.
Turnați sau scoateți aluatul pe grătar, folosind aproximativ 1/4 de cană pentru fiecare clătită. În clătite vor începe să se formeze bule. Gătiți până când marginile clătitelor încep să pară uscate, iar un balon care a apărut lângă margine își menține forma. Întoarceți clătitele și continuați să gătiți până ce cealaltă parte devine maro auriu. Repetați cu aluatul rămas, adăugând mai mult ulei în grătar dacă este necesar. Așezați clătitele pe o farfurie și păstrați-le la cald până la servire. Pentru loturi mai mari, păstrați clătitele calde într-un singur strat pe un grătar de răcire poziționat peste o foaie de copt într-un cuptor la 300 de grade F (150 de grade C).
Pune smântâna pentru frișcă într-un castron mic, adânc și răcit.
Adăugați cele 2 linguri de zahăr, vanilie și nucșoară; bateți folosind un mixer cu bătători răciți la viteză medie-mare până se formează vârfuri moi.