Clatite Clasice De Cartofi
Clătitele clasice de cartofi ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 169 calorii, 2G de proteine, și 12g de grăsime pe porție. Pentru 24 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 24. Mergeți la magazin și ridicați ceapa, uleiul vegetal, untul și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este perfect pentru Hanuka. Această rețetă este tipică bucătăriei evreiești. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 14%. Acest scor nu este atât de super. Rețete similare includ Clatite Clasice, Clătite Clasice Cu Lapte Bătut, și Cotlet De Cartofi (Clătite De Cartofi Indieni Umplute Cu Carne).
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 200 F.
Așezați 2 foi de copt antiaderente în cuptor.
Folosind răzătoarea de cutie sau robotul de bucătărie echipat cu disc de grătar, radeți grosier ceapa și puneți-o într-o strecurătoare așezată în chiuvetă. Se rade grosolan cartofii, se adaugă la strecurătoare și se lasă deoparte să se scurgă.
Într-un castron mare de amestecare, bateți ușor ouăle, apoi amestecați în făină.
Apăsați cartofii și ceapa pentru a extrage cât mai mult lichid posibil, apoi adăugați la amestecul de ouă/făină. Condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Folosind lingura de lemn sau mâinile, amestecați bine, dar nu suprasolicitați.
În tigaia cu fund greu, de 12 inci, la foc moderat, încălziți 1 lingură de ulei și 1 lingură de unt până când este fierbinte, dar nu fumează. Aruncați 4 porții de 1/4 cană de amestec de cartofi în tigaie și aplatizați cu spatulă pentru a forma patru clătite de 3 inci.
Se prăjește până când fundul devine maro auriu, 4 până la 5 minute, apoi se răstoarnă și se prăjește până se rumenesc și se crocant, încă 4 până la 5 minute.
Se transferă pe prosoape de hârtie pentru a se scurge; condimentează imediat cu sare și piper. Păstrați cald pe foile de copt în cuptor în timp ce faceți clătite rămase.
Folosind prosoape de hârtie, ștergeți cu atenție tava.
Adăugați 1 lingură de ulei și 1 lingură de unt și prăjiți încă 4 clătite. Repetați cu aluatul rămas, ștergând tigaia și adăugând 1 lingură de ulei și 1 lingură de unt înainte de fiecare lot.
Serviți clătitele fierbinți cu sos de mere și/sau smântână.