Cheesecake cu mousse de ciocolată
Cheesecake cu mousse de ciocolată necesită aproximativ 50 de minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 8 g de proteine, 37 g de grăsimi și un total de 527 de calorii. Pentru 1,54 USD per porție, această rețetă acoperă 10% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Aceasta reteta serveste 12. Poate fi savurata oricand, dar este deosebit de buna de ziua indragostitilor. Dacă aveți la îndemână unt, smântână grea pentru frișcă, zahăr și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Funcționează bine ca desert destul de ieftin. În general, această rețetă câștigă un scor destul de prost de 20%. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Mousse de ciocolată cu brânză cu zmeură, Plăcintă cu mousse de ciocolată și Cheesecake cu triplă mousse de ciocolată.
Instrucțiuni
Într-un castron mic, combinați firimiturile de napolitană, nucile pecan și zahărul; se amestecă untul până se sfărâmiciază. Apăsați pe partea de jos și 1-1/2 inchi în sus pe părțile laterale ale unui 9-in uns. tigaie cu arc.
Așezați tava pe o foaie de copt.
Coaceți la 375° timp de 8 minute. Se răcește pe un grătar. Reduceți căldura la 325°.
Într-un castron mare, bate crema de brânză și zahărul până se omogenizează. Incorporați sucul de lămâie, coaja de lămâie și vanilia.
Adăugați gălbenușurile de ou; bateți la viteză mică până se combină. Într-un castron mic, bate albușurile la mare până se formează vârfuri tari; se amestecă cu crema de brânză.
Se toarnă în crustă. Întoarceți tava pe tava de copt.
Coaceți 25-30 de minute sau până când centrul este aproape fixat. Se răcește pe un grătar timp de 10 minute. Treceți cu grijă cuțitul pe marginea tigaii pentru a se slăbi; se răcește încă 1 oră. Se da la frigider pana se raceste complet.
Într-un cuptor cu microunde, topește ciocolata și untul; se amestecă până la omogenizare. Se răcește timp de 10 minute. Într-o cratiță grea mică, bateți gălbenușurile de ou, zahărul și cafeaua. Gatiti si amestecati la foc mic pana cand amestecul ajunge la 160°; se amestecă vanilia.
Se amestecă amestecul de ciocolată. Pune o cratiță în gheață și amestecă până se răcește, aproximativ 2 minute. Incorporati frisca.
Se intinde peste cheesecake si se da la frigider pana se fixeaza.
Scoateți părțile laterale ale tigaii.
Se ornează cu decorațiuni pentru desert și frișcă. Pune resturile la frigider.
Vin recomandat: Recolta Târzie Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce și Sauternes sunt alegerile mele de top pentru Cheesecake. Vinurile albe de desert sunt o alegere sigură pentru cheesecake (fără ciocolată), dar un lambrusco dulce va fi atât de bun cu cheesecake-ul clasic cu căpșuni. Un vin pe care l-ați putea încerca este Bollinger Brut Special Cuvee. Are 4,2 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 60 de dolari.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
O culoare aurie, distinctivă a soiurilor de struguri negri. Bule foarte fine. La nas, are o complexitate aromatica frumoasa, fructe coapte si arome condimentate, cu note de mere prajite, compot de mere si piersici. În gust, există o combinație subtilă de structură, lungime și vivacitate. Bulele sunt ca catifea. Arome de pere, brioșă și arome picante, note de nucă proaspătă. Se potrivesc cu toate peștele, în special sushi și sashimi, crustacee precum creveți, creveți, raci și homar la grătar, carne de pasăre și carne albă, caju, parmezan sau prosciutto.