Cartofi Cremoși Festonați
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați cartofii cremoși Festonați. Această rețetă servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 17g de proteine, 25g de grăsime, și un total de 388 calorii. Pentru $1.68 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1392 de oameni s-au bucurat că au încercat această rețetă. Această rețetă de la Simply Recipes necesită unt, cartofi roșii, brânză gruyere și pătrunjel. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Paște. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 0%, ceea ce este foarte rău (dar totuși fixabil). Rețete similare includ Cartofi Cremoși Festonați, Cartofi Festonati Extra-Cremosi, și Cartofi cremoși, fierți lent-prima dată și nu ultima.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 buc.F. Unt o caserolă mare cu 1 1/2 lingură de unt. Dacă utilizați o caserolă care este de aproximativ 9x13 (mai mare decât cea prezentată), veți avea mai multă suprafață, mai mulți cartofi se vor rumeni, iar timpul de gătit va fi mai rapid.
Strat caserola cu felii de cartofi, brânză, slănină, pătrunjel, arpagic, parmezan:
Stratificați fundul caserolei cu o treime din feliile de cartofi.
Se presară sare și piper.
Strat pe jumătate din ceapa feliată și 1/2 cană de brânză elvețiană.
Strat pe jumătate din slănină și jumătate din pătrunjel și arpagic.
Se presară cu puțin parmezan.
Repetați prin stratificare pe o treime din feliile de cartofi, presărați din nou cu sare și piper.
Strat pe ceapa feliată rămasă, 1/2 cană de brânză elvețiană, slănina rămasă, pătrunjelul și arpagicul.
Se presară cu puțin parmezan.
Acoperiți caserola cu feliile de cartofi rămase.
Adăugați jumătate și jumătate. Punctați cartofii cu restul de 1 1/2 lingură de unt.
La jumătatea drumului prin coacere, acoperiți cu brânza rămasă: acoperiți caserola cu folie de aluminiu și coaceți la 350 km f în cuptor timp de o oră. După o oră, scoateți din cuptor, scoateți folia, presărați restul de brânză elvețiană și parmezan.
Reveniți la cuptor pentru încă 30 până la 40 de minute. Când ați terminat, cartofii trebuie să fie fragede, dar nu moale, iar lichidul trebuie absorbit în cea mai mare parte.
Pentru un timp de gătit mai rapid, mai întâi puteți fierbe cartofii tăiați felii timp de 8 minute în apă clocotită, bătându-i uscați, apoi stratificați-i în tigaia cu caserole.
Coaceți timp de aproximativ 20 de minute acoperite și 15 până la 25 de minute neacoperite sau până când cartofii sunt fragede și lichidul este în mare parte absorbit. Timpul Total de gătire a cuptorului este de 35 până la 45 de minute.