Budincă lipicioasă de caramele cu sos de caramele Port
Budinca de caramele lipicioase cu sos de caramele Port este o vegetarian desert. Această rețetă servește 8 și costă 1,06 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 24g de grăsime, și un total de 469 calorii. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați prăjit și fistic, bicarbonat de sodiu, melasă ușoară și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Absolut Păcătos! Budincă Lipicioasă De Caramele Cu Sos De Caramele Pecan, Budincă lipicioasă de caramel cu sos de Butterscotch, și Budincă de curmale lipicioasă cu sos de caramel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru budincă: reglați suportul cuptorului în poziția de mijloc și încălziți cuptorul la 350 F. Ungeți o tigaie rotundă de 9 inci cu 1 lingură de unt. Set pan tigaie mare de prăjire căptușită cu prosop de bucătărie curat. Aduceți fierbătorul sau cratița medie de apă pentru a fierbe la foc mare.
Aduceți prunele și portul la fiert la foc mediu-mare într-o cratiță mică. Reduceți căldura la mediu-scăzut și fierbeți până când lichidul este ușor redus și prunele sunt pline, 8 până la 10 minute. Se amestecă vanilia.
Se ia de pe foc și se răcește ușor, aproximativ 10 minute.
Într-un castron mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Pulsează prunele, lichidul de gătit, zahărul brun și coaja de lămâie în robotul de bucătărie până la măcinat până la o pastă.
Adăugați ouă și pulsați de mai multe ori până când se combină bine. Cu mașina în funcțiune, turnați restul de 4 linguri de unt topit.
Transferați amestecul de prune într-un castron mare. Cu spatula de cauciuc, pliați în amestec de făină.
Răzuiți aluatul în tigaia pregătită.
Adăugați suficientă apă clocotită pentru a ajunge la jumătatea părților tigaiei. Acoperiți bine tigaia cu folie de aluminiu.
Coaceți până când testerul introdus în centrul tortului iese cu firimituri umede atașate, 40 până la 50 de minute. Scoateți imediat tigaia din Baia de apă și puneți-o pe grătar (păstrați acoperit).
Pentru sosul de caramele Port: topiți untul într-o cratiță medie la foc mediu.
Adăugați zahăr brun și sare și bateți până se omogenizează. Continuați să gătiți, amestecând ocazional, până când zahărul este dizolvat și amestecul pare pufos, 3 până la 4 minute. Se toarnă încet smântână, port și melasă și se amestecă pentru a se combina. Reduceți focul la mediu-mic și fierbeți până se spumează, aproximativ 3 minute. Se amestecă sucul de lămâie.
Poke tort cu cuțit paring sau frigarui, apoi, se toarnă sos de caramel peste budinca si se intinde uniform cu spatula de cauciuc. Se lasă să se răcească ușor, aproximativ 10 minute, apoi se scot porții și se presară cu (opțional) fistic și sare Maldon.
Resturile pot fi refrigerate timp de până la 3 zile; asigurați-vă că porții cu microunde până când sunt încălzite înainte de servire.