Budincă de zăpadă cu lămâie cu sos de cremă de busuioc
O porție conține 138 calorii, 7g de proteine, și 5g de grăsime. Această rețetă fără gluten servește 6 și costă 76 de cenți pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. 90 de oameni au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de suc de lămâie, lapte, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este bun. Încercați Budincă de zăpadă Lemony cu sos de cremă de trandafiri, Budincă de pâine cu ananas cu sos de cremă de lămâie, și Budincă De Zăpadă Cu Sos Grand Marnier pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se amestecă gelatina în apă rece într-un castron mare și se lasă să stea 5 minute. Se amestecă apă fierbinte, zahăr și coajă de lămâie și suc până când zahărul s-a dizolvat. Puneți vasul într-o baie de gheață și amestecați des până când amestecul este rece și îngroșat (consistența va fi similară cu cea a albușurilor crude), aproximativ 45 de minute.
Bateți amestecul de gelatină cu un mixer electric la viteză medie-mare până când este foarte spumos, 1 până la 2 minute. Într-un castron separat, bateți albii până când țin vârfuri moi.
Adăugați albi în amestecul de gelatină și bateți cu viteză mare până când se triplează în volum și suficient de gros pentru a forma o panglică plată largă care își păstrează forma deasupra amestecului atunci când bătătorul este ridicat, aproximativ 5 minute (mai mult dacă folosiți un mixer de mână).
Se transferă într-un castron mare de servire și se răcește până se fixează, aproximativ 3 ore.
Aduceți laptele, zahărul și un vârf de sare doar la fiert într-o cratiță mică, amestecând până când zahărul s-a dizolvat.
Se ia de pe foc și se amestecă busuiocul.
Lăsați abrupt, acoperit, 30 de minute.
Puneți gălbenușurile într-un castron mic. Se strecoară amestecul de lapte printr-o sită într-un alt bol, apăsând puternic și apoi aruncând busuiocul și se întoarce în cratiță.
Bateți aproximativ 1/2 cană amestec de lapte cald în gălbenușuri, apoi bateți în laptele rămas în cratiță. Gatiti la foc mediu-mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana cand crema se acopera cu spatele lingurii si inregistreaza 170 F pe un termometru cu citire instantanee.
Transferați sosul de cremă într-un castron și răciți, amestecând ocazional, până la rece, aproximativ 2 ore.
Puneți budinca de zăpadă în pahare sau boluri și acoperiți cu sos de cremă.
* Albusurile nu vor fi fierte complet.* Budinca de zăpadă și sosul de cremă pot fi răcite separat, bine acoperite, până la 1 zi.