Apple Clafouti
Apple Clafouti ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 227 calorii, 4G de proteine, și 10g de grăsime per portie. Pentru 89 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Dacă aveți Creme fraiche, ouă plus 1 gălbenuș de ou, zahăr și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Cu o lingură scor de 15%, acest fel de mâncare este destul de rău. Încercați Apple Clafouti, Apple Clafouti, și Clafouti pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Faceți aluatul: cerneți făina, zahărul, scorțișoara și sarea într-un bol. Într-un castron separat, bateți ouăle, gălbenușul de ou și laptele până se amestecă bine.
Adăugați aproximativ 1/3 din amestecul de ouă în amestecul de făină și bateți până se omogenizează, apoi încorporați treptat amestecul de ouă rămas.
Bateți până se amestecă bine. Acoperiți cu folie de plastic și refrigerați în timp ce pregătiți merele.
Gătiti merele: cu vârful unui cuțit, răzuiți semințele de fasole de vanilie din păstăi într-o tigaie din fontă de 10 inci sau oțel inoxidabil rezistentă la cuptor.
Adăugați păstaia și untul și gătiți la foc moderat, până când untul devine maro.
Adăugați un vârf de sare.
Adăugați merele și gătiți, amestecând des, până se înmoaie ușor, aproximativ 2 minute.
Scoateți păstaia de fasole de vanilie și aruncați-o.
Presărați merele cu zahărul, reduceți căldura la moderat scăzută și gătiți până când merele sunt aproape fierte și zahărul s-a topit și acoperă merele într-un sirop ușor.
Adăugați grappa sau alt brandy de pe foc în timp ce turnați, puneți-l înapoi pe foc, așteptați ca flacăra să moară, rotiți tigaia scurt.
Întindeți fructele uniform în tigaie.
Lucrând rapid, turnați aluatul uniform peste fructe.
Coaceți până când marginile clafouti sunt umflate și rumenite și centrul este setat, aproximativ 15 minute.
Puneți zahărul unor cofetari într-o sită și praf generos suprafața clafouti.
Serviți cald direct din tigaie cu o păpușă de creme fraiche.
Notele lui Michael: Dacă intenționați să serviți clafoutis individual din mini Tigăi, încălziți tigăile la cuptor până când sunt destul de fierbinți, aproximativ 5 minute, apoi împărțiți fructele gătite între tigăi, acoperiți cu aluatul și coaceți. Timpul de gătire va varia în funcție de dimensiunea tigăilor.
Pentru a face o clafouti de cireșe, folosiți 1 1/4 căni de cireșe fără sâmburi. Înlocuiți 1 linguriță de coajă de lămâie rasă pentru scorțișoară și Grand Marnier pentru grappa.