Aluat De Pizza
Aluatul de Pizza necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 6. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegană are 353 calorii, 8g de proteine, și 10g de grăsime pe porție. Pentru 26 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Mergeți la magazin și ridicați drojdie activă, zahăr, apă caldă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este adus la tine de Epicurious. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular bun de 46%. Încercați Homemade Mellow ciuperci Pizza Aluat și copie cat Mellowterranean Pizza, Aluat De Pizza {Saut Pizza Cu Spanac Și Ciuperci}, și Pizza la grătar (cum să) + aluat de pizza cu brânză pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Bateți apa caldă, drojdia și zahărul împreună într-un castron.
Lăsați să stea într-un loc cald timp de 10 minute sau până când drojdia este spumoasă.
Combinați făina și sarea în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu cârligul pentru aluat și amestecați bine. Cu mixerul la foc mic, adăugați amestecul de drojdie și uleiul, amestecând bine. Continuați să amestecați, crescând treptat viteza mixerului la mediu-mare, până când aluatul este neted și elastic.
Transferați aluatul pe o suprafață ușor făinată și dați-i câteva ture cu mâna pentru a termina de frământat; va fi totuși ușor lipicios.
Alternativ, combinați făina și sarea într-un castron mare și amestecați împreună. Faceți o fântână în centrul ingredientelor uscate și adăugați amestecul de drojdie și uleiul. Folosind o lingură de lemn, amestecați ingredientele umede în ingredientele uscate până când amestecul este prea rigid pentru a se amesteca, apoi amestecați cu mâinile în vas până când aluatul se unește și se îndepărtează de părțile laterale ale bolului. Întoarceți aluatul pe suprafața de lucru ușor făinată și frământați, adăugând doar câtă făină este necesară pentru a preveni lipirea, până când este elastic neted și doar ușor lipicios.
Transferați aluatul într-un castron mare cu ulei, întorcându-l pentru a acoperi, acoperiți cu un prosop de bucătărie sau folie de plastic și lăsați să crească într-un loc cald timp de 1 până la 1 1/2 ore, până la dublarea dimensiunii.
Puneți aluatul și întoarceți-l pe o suprafață de lucru bine făinată. Împărțiți-l în 8 bucăți (aproximativ 4 uncii fiecare) și formați fiecare într-o bilă. Acoperiți cu un prosop de ceai și lăsați să stea 15 minute înainte de a întinde aluatul. Sau, pentru o manipulare mai ușoară, transferați bilele pe o foaie de copt cu făină și dați-le la frigider până la rece.
Praf o suprafață mare de lucru cu un amestec de făină și semolă. Dacă aluatul a fost refrigerat, transferați o bilă pe suprafața de lucru și lăsați-o să stea până când este încă rece, dar nu rece ( aproximativ 60 de litri f dacă este testat cu un termometru cu citire instantanee).
Între timp, preîncălziți tigaia la foc mediu până când este foarte fierbinte, aproximativ 5 minute (la restaurant, folosim un termometru digital cu infraroșu pentru a măsura temperatura grătarului, care, în mod ideal, ar trebui să fie de 375 litri f).
Folosind mâinile, începeți să apăsați și să întindeți aluatul într - o rundă de 9 până la 10 inci, adăugând doar suficientă făină suplimentară și semolă pe suprafața de lucru pentru a împiedica aluatul să se lipească; folosind o mână ca ghid, înclinați o margine puțin mai groasă în jurul cercului de aluat. Lucrați rapid și aveți grijă să nu suprasolicitați aluatul; dacă rezistă sau se micșorează înapoi pe măsură ce îl modelați, lăsați-l să se odihnească scurt înainte de a continua. (Dacă preferați, puteți întinde aluatul cu un sucitor. Făinați ușor suprafața de lucru și sucitorul; presărați sucitorul cu mai multă făină, după cum este necesar, pentru a preveni lipirea.)
Așezați cu grijă aluatul rotund pe tigaia preîncălzită și gătiți până abia se bronzează pe prima parte și se rumenesc în câteva pete, 2 până la 3 minute. Pe măsură ce crusta se gătește, dacă vedeți părți care rămân puțin gătite, în special părți mai groase, pur și simplu apăsați-le pe tigaie, astfel încât să gătească puțin mai mult; odată ce aluatul s-a întărit, puteți muta crusta după cum este necesar pentru o gătire mai uniformă. Întoarceți crusta și gătiți până când a doua parte este complet uscată, cu aproximativ 1 minut mai mult.
Transferați crusta pe o grătar sau o foaie de copt, îndepărtând orice exces de făină și lăsați să se răcească. Repetați cu aluatul rămas. (Crustele coapte pot fi refrigerate peste noapte sau congelate, bine învelite, timp de până la 2 săptămâni. Uneori, când treci prin efortul de a pregăti toți acești pași, ar putea fi de lucru să faci mai mult decât vrei să mănânci și apoi, în funcție de toppinguri, să congelezi pizza finită în plus. Ocazional, voi veni acasă într—o duminică seara și voi reîncălzi o pizza congelată pe care am făcut-o vineri în cuptorul prăjitorului de pâine-o gustare grozavă în mai puțin de 10 minute, fără absolut niciun efort.)
Vă recomandăm să faceți o singură pizza la un moment dat și să o serviți pe fiecare imediat ce este gata. Dacă trebuie să faceți multe pentru o petrecere mare, gătiți mai multe dintre ele o dată (ușor sub-gătiți-le) și apoi reîncălziți-le într-un cuptor cald înainte de servire.
Așezați crusta de pizza coaptă pe o coajă de pizza sau o foaie de copt.
Întindeți sosul de roșii uniform peste crustă, lăsând o margine de 1/2 inch peste tot și acoperiți cu orice ingrediente rămase, așa cum este specificat în rețeta individuală. (Nu puneți sosul și alte ingrediente pe crusta de pizza până când nu este gata să o fierbeți, altfel crusta poate deveni umedă.)
Glisați pizza sub broiler, la aproximativ 4 inci de sursa de căldură și fierbeți timp de 7 sau 8 minute (sau așa cum se menționează altfel în rețeta individuală), până când ingredientele de topping sunt încălzite și/sau fierte și crusta este carbonizată și vezicule în pete. Urmăriți cu atenție, astfel încât ingredientele să nu ardă și mutați pizza în jurul sau coborâți grătarul, dacă este necesar. (Uneori, în această etapă, în funcție de topping, partea de jos poate începe să devină umedă; dacă se întâmplă acest lucru, puteți pur și simplu să alunecați pizza înapoi pe grătar momentan pentru a recriza crusta.) Și, dacă preferați mai multă culoare-așa cum facem noi!- mutați pizza mai aproape de sursa de căldură chiar la sfârșit.
Finalizați pizza cu orice ingrediente rămase, așa cum este descris în rețeta individuală, și tăiați-o în felii cu o roată de pizza, foarfece de bucătărie sau un cuțit foarte ascuțit.
Retipărit cu permisiunea lui Molto Gusto: gătit Italian ușor de Mario Batali și Mark Ladner, 8010 Ecco