Tarta cu praline cu ciocolata si alune
Tarta de praline cu ciocolată și alune ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde colecția de deserturi. Această rețetă servește 10. O porție conține 548 calorii, 8g de proteine, și 38g de grăsime. Pentru $1.36 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână unt, gălbenușuri de ou, făină și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 162 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de bun de 46%. Bezea de alune cu pralină de alune și sos de ciocolată, Tort Espresso de ciocolată albă cu pralină de alune, și Tort de alune de ciocolată cu praline Crunch de ciocolată sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Faceți patiseria. Crema împreună untul și zahărul, apoi adăugați făină și migdale. Aduceți totul împreună cu oul. Dacă patiseria este foarte moale, răciți timp de 20 de minute. Dacă nu, întindeți-vă pentru a se potrivi cu o cutie de flan canelată de 23 cm; dacă patiseria se rupe, apăsați resturi de patiserie în goluri, lăsând o ușoară surplombă. Se răcește timp de 20 de minute.
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz
Tapetați carcasa cu pergament de copt și fasole de copt, apoi coaceți timp de 10 minute.
Scoateți fasolea și gătiți încă 10 minute până devin aurii.
Între timp, prăjiți nucile într-o tigaie uscată până când începe să se rumenească. Se împrăștie peste 4 linguri de zahăr, se gătește până se caramelizează, apoi se răstoarnă nucile pe o tavă tapetată cu pergament. Se lasă să se răcească, apoi se toacă aproximativ. Peste o tigaie cu apă abia fierbinte, topiți ciocolata, untul și alcoolul împreună, apoi lăsați deoparte să se răcească ușor. Peste aceeași tigaie, bateți oul, gălbenușurile și zahărul rămas până la palid și pufos. Scoateți focul, apoi pliați în amestecul de ciocolată.
Când carcasa este gătită, scoateți din cuptor și reduceți focul la 160C / ventilator 140C / gaz
Împrăștiați majoritatea alunelor peste bază, apoi răsturnați amestecul de ciocolată, apăsând-o ușor în jos. Gatiti tarta timp de 15-20 de minute pana cand ciocolata aproape s-a intarit. Se lasă să se răcească, apoi se servește împrăștiat cu nucile rămase. Poate fi făcută până la 1 zi înainte.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Tart în meniu? Încercați să împerecheați cu cremă Sherry, Moscato d ' Asti și Port. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. NV Solera Cream Sherry cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry cremă Solera are o nuanță strălucitoare de chihlimbar și cupru profund. Cu arome de butterscotch și pecan, aromele dulci de nuci sărate și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un palat rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un finisaj lung și aromat.