Sănătos Și Delicios: Risotto De Orz
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați sănătos și delicios: Risotto de orz. Această rețetă face 6 porții cu 334 calorii, 14g de proteine, și 8g de grăsime fiecare. Pentru $1.62 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 42 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați piper măcinat, vin, apă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma ceapa, puteți urma acest fel principal cu Bomboane De Porumb Cupcakes ca desert. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Sănătos și delicios: mere coapte cu Pilaf de orz-cârnați, Risotto De Orz, și Risotto De Orz Vegetal.
Instrucțiuni
Aduceți bulionul și apa la foc mic într-o cratiță medie; reduceți focul la cea mai mică setare posibilă și acoperiți pentru a vă menține cald.
Între timp, combinați ceapa, morcovul, uleiul și 1/2 linguriță de sare într-o cratiță mare. Acoperiți și gătiți la foc mediu-mic, amestecând ocazional, până când legumele se înmoaie, 8 până la 10 minute. Creșteți focul la mediu, adăugați orzul și gătiți, amestecând frecvent, până se rumenesc ușor și aromat, aproximativ 4 minute. Amestecați vinul și continuați să gătiți, amestecând frecvent, până când vinul a fost complet absorbit de orz, aproximativ 3 minute.
Se amestecă cimbru și 3 căni de bulion cald și se fierbe, amestecând ocazional, până când lichidul este absorbit și fundul tigaiei este uscat, 20 până la 22 de minute. Se amestecă încă 2 căni de bulion cald și se continuă să fiarbă, amestecând ocazional, până când lichidul este absorbit și fundul tigaiei este uscat, cu 15 până la 20 de minute mai mult.
Continuați să gătiți risotto, amestecând frecvent și adăugând 1/2 cană din bulionul rămas la un moment dat, după cum este necesar, pentru a împiedica fundul tigaiei să se usuce (aproximativ la fiecare 5 până la 6 minute), până când boabele de orz sunt fierte, dar încă oarecum ferm în centru, aproximativ 25 de minute. De pe foc, amestecați parmezanul și untul și condimentați cu sare și piper după gust.
Serviți imediat în boluri puțin adânci încălzite, cu pene de lămâie și/sau pătrunjel proaspăt.