Midii aburite cu sos de lămâie-șofran
Midii aburite cu sos de lămâie-șofran este un fără gluten, primar și pescatarian rețetă cu 4 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 12g de proteine, 14g de grăsime, și un total de 271 calorii. Pentru $2.53 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acesta funcționează bine ca un preț rezonabil Hor d ' oeuvre. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Este adus la tine de Epicurious. Mergeți la magazin și ridicați unt, midii, gălbenușuri de ou și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a folosi firele de șofran, puteți urma acest fel principal cu Înghețată De Șofran ca desert. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 49%, care este solid. Rețete similare includ Midii aburite cu sos de lămâie-șofran, Midii Aburite Cu Șofran, și Midii Aburite Cu Șofran Și Roșii.
Instrucțiuni
Bateti CR ampermormme FRA și gălbenușurile de ou în castron mediu pentru a amesteca. Topiți untul în tigaie medie grea la foc mediu.
Adăugați șalotă și saut până la moale, aproximativ 3 minute.
Scoateți tigaia de pe foc.
Adăugați coniac și aprindeți cu Chibrit.
Lăsați flăcările să ardă; amestecați sucul de lămâie și șofranul. Puneți ambele amestecuri deoparte.
Așezați midii într-o oală mare și grea; se toarnă vin. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Acoperiți oala și gătiți până când midiile se deschid, aproximativ 6 minute.
Se ia de pe foc. Folosind clești, transferați midii pe foaia de copt (aruncați orice midii care nu se deschid).
Îndepărtați jumătatea superioară a fiecărei cochilii de midii; împărțiți midiile în cochilii de jos între 4 boluri. Cort cu folie.
Strecurați lichidul de gătit midii din oală prin sită căptușită cu prosop de hârtie umed în tigaie cu amestec de șalotă. Se fierbe la foc mediu-mare până se reduce la 1 cană, aproximativ 3 minute. Foarte încet amestecati lichid fierbinte în CR amestec fra fra. Se amestecă la foc mic doar până când sosul se îngroașă suficient pentru a acoperi lingura, aproximativ 2 minute.
Se ia de pe foc; condimentează sosul cu sare și piper. Puneți sosul peste midii.
* Vândut la unele supermarketuri. Dacă nu este disponibil, încălziți 1 cană de frișcă până la călduță (85 buc.f).
Se ia de pe foc și se amestecă în 2 linguri de zară. Acoperiți și lăsați să stea într-o zonă caldă fără curenți până când se îngroașă ușor, 24 până la 48 de ore, în funcție de temperatura camerei. Dați la frigider până când este gata de utilizare.
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Crustacee în meniu? Încercați să împerecheați cu Chardonnay, Muscadet și Riesling. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Santan Ema Reserve Chardonnay cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 14 dolari pe sticlă.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva este un vin strălucitor de culoare galben auriu care provine din Valea Leyda. Apare un buchet de fructe tropicale coapte, cum ar fi bananele și fructele pasiunii, împreună cu atingeri de miere și vanilie. În gură, este un vin de echilibru bun și aciditate plăcută.Ideal pentru a merge cu pește gras și sosuri, fructe de mare și crab la grătar. De asemenea, ideal pentru carne albă și brânzeturi mature.