Gem de portocale de afine cu ghimbir cristalizat
Dulceata de portocale de afine cu ghimbir cristalizat este un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian condiment. Pentru 13 cenți pe porție, această rețetă acoperă 0% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 60. O porție conține 67 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime. Dacă aveți la îndemână unt, pectină obișnuită de fructe, ghimbir cristalizat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă de la Serious Eats are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare sunt Ingredientul Secret (afine): Chutney de afine cu portocale și ghimbir cristalizat, Sos Crockpot de mere și afine cu portocale și ghimbir cristalizat, și Afine, mandarină și gust de ghimbir cristalizat.
Instrucțiuni
Dacă aveți de gând să păstrați dulceața, pregătiți borcanele și capacele: așezați șase borcane cu jumătate de halbă pe un raft într-o oală mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi borcanele și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se odihnească în apa fierbinte. Între timp, puneți benzi și capace într-o cratiță mică și acoperiți cu apă.
Încălziți la foc mediu până când apa fierbe, apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați benzile și capacele să se odihnească în apă fierbinte până când sunt gata de utilizare.
Tăiați portocalele în sferturi (lăsați cojile aprinse) și îndepărtați semințele.
Transferați portocalele într-un robot de bucătărie și pulsați până când sunt tocate grosier.
Transferați pulpa portocalie într-o oală mare, cu fundul greu. Pulsează merisoarele în robotul de bucătărie până se toacă grosier.
Adăugați-le în oală cu portocalele.
Adăugați 2 căni de apă și bățul de scorțișoară și dați la fiert. Reduceți căldura și fierbeți până când merisoarele și cojile de portocale s-au înmuiat, aproximativ 10 minute.
Presărați pectina peste amestecul de afine și amestecați pentru a combina. Se amestecă untul. Întoarceți amestecul la fierbere.
Adăugați zahărul dintr-o dată și reveniți la fierbere. Se fierbe tare timp de un minut.
Scoateți și aruncați bățul de scorțișoară. Se amestecă ghimbirul cristalizat.
Puneți dulceața fierbinte în borcane sterilizate fierbinți, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch. Ștergeți jantele borcanelor, acoperiți cu capace și înșurubați benzile până când abia se strâng.
Așezați borcanele pe raft în oală și acoperiți complet cu apă. Acoperiți oala și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe timp de 10 minute. Opriți focul, descoperiți oala și lăsați borcanele să se odihnească în apă timp de cinci minute.
Scoateți borcanele din oală și lăsați-le să se odihnească netulburate pe blat timp de șase ore sau peste noapte.