Înghețata de portocale arsă a lui Bill Gross
Înghețata portocalie arsă a lui Bill Gross necesită în jur 45 minute de la început până la sfârșit. Pentru $1.39 pe portie, veți obține un desert care servește 5. O porție conține 1053 calorii, 6g de proteine, și 68G de grăsime. Un amestec de smântână grea, portocale buric, jumătate și jumătate și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este adus la tine de Epicurious. Vara va fi și mai special cu această rețetă. Această rețetă este plăcută de 2 gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 25%, ceea ce nu este atât de spectaculos. Încercați Înghețata de portocale arsă a lui Bill Gross, Înghețată de portocale arse (adaptată din cartea de bucate Gourmet), și Portocaliu Ars Texan pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Cu o zi înainte, pregătiți portocalele: poziționați un raft în centrul cuptorului și preîncălziți cuptorul la 450 F.
Așezați 1/2 cană de zahăr pe o farfurie. Frecați untul peste portocale, apoi rulați-le în zahăr.
Se toarnă zahărul neutilizat din farfurie într-o tigaie pătrată de 8 inci și se agită pentru a acoperi fundul tigaiei.
Așezați portocalele în tigaie și coaceți, mișcându-le o dată pentru a rupe orice zahăr nemopit, până când încep să se coloreze și o parte din zahărul din tigaie începe să se topească, 15 până la 20 de minute.
Scoateți tigaia din cuptor (lăsând cuptorul pornit) și, folosind clești și un cuțit ascuțit, sfărâmați cu grijă portocalele.
Așezați sferturile, cu pielea în sus, în tigaia de copt și coaceți până când coaja este maro închis, aproximativ 35 de minute.
Lăsați sferturile portocalii să se răcească ușor.
Scoateți coaja din 4 sferturi rumenite, aruncând pulpa. Lăsați celelalte 4 sferturi intacte.
Combinați coaja de portocală, cele 4 sferturi intacte, zahărul din tigaie și restul de 2 căni de zahăr într-un robot de bucătărie și piureul. Se strecoară piureul într-un recipient, se acoperă și se dă la frigider cel puțin 8 ore.
Puneți piureul de portocale într-o cratiță la foc mediu-mic și aduceți-l la foc mic.
În timp ce piureul de portocale se încălzește, bateți smântâna, jumătate și jumătate, semințele de vanilie și gălbenușurile de ou împreună într-un castron mare. Apoi, amestecând constant, adăugați încet piureul de portocale fierbinte.
Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi dați-l la frigider până când este rece, 3 până la 4 ore.
Congelați amestecul într-un aparat de înghețată conform instrucțiunilor producătorului.
Transferați înghețata într-un recipient, acoperiți și păstrați-o în congelator până când este gata de servire.
• Nu aruncați acele boabe de vanilie răzuite!
Puneți-le într-un borcan mare, adăugați 4 până la 6 căni de zahăr granulat, acoperiți borcanul și lăsați-l să stea 3 săptămâni pentru a crea zahăr vanilat. Pe măsură ce folosiți zahărul, continuați să adăugați mai mult în borcan. Fasolea se va păstra la nesfârșit.
Rețetă din zece: toate alimentele pe care le iubim, zece rețete pentru fiecare de Sheila Lukins (Editura Workman, 2008).