Varza de Bruxelles saut cu capere prajite
Saut varza de Bruxelles cu capere prajite ar putea fi doar garnitura pe care o cautati. Această rețetă servește 8 și costă 1,29 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 9g de grăsime, și un total de 143 calorii. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Un amestec de ulei de măsline, capere sărate, vermut și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primar și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Varză de Bruxelles prăjită cu nuci și capere, Varză de Bruxelles prăjită cu nuci și capere, și Varza de Bruxelles saut si suc de fructe cu salvie prajita.
Instrucțiuni
Scurgeți caperele într-o strecurătoare sau strecurătoare și apăsați pe ele pentru a stoarce orice exces de umiditate.
Așezați-le pe prosoape de hârtie pentru a se usca puțin.
Se toarnă uleiul într-o tigaie mică, grea, la foc mediu-mare; ar trebui să aibă o adâncime de aproximativ 1/4 inch. Când uleiul strălucește, aproape fumează, adăugați caperele și prăjiți, amestecând, până se deschid ca florile și se rumenesc.
Scoateți caperele din ulei și așezați-le pe mai multe straturi de prosoape de hârtie pentru a le scurge. Rezervați uleiul de măsline pentru a găti varza de Bruxelles.Pentru varza de Bruxelles: montați un robot de bucătărie cu lama de feliere. Cu acesta în funcțiune, aruncați varza de Bruxelles pe tubul de alimentare pentru a le tăia subțire. (Folosiți buncărul pentru a împinge mugurii—creează felii mai bune.) Alternativ, puteți folosi o mandolină sau un cuțit ascuțit pentru a tăia subțire varza de Bruxelles. Puneți usturoiul și sarea într-o pastă într-un mortar și pistil sau cu un cuțit de bucătar pe o tăietură.
Încălziți 2 tigăi mari (12 inci) la foc mediu-mare. (Dacă nu aveți 2 tigăi, va trebui să faceți acest lucru în 2 loturi.) Când tigăile sunt fierbinți, puneți jumătate din uleiul de măsline rezervat și jumătate din pasta de usturoi în fiecare. Gatiti, amestecand, pana cand parfumati, aproximativ 30 de secunde.
Adăugați varza de Bruxelles și aruncați-le ușor până când sunt acoperite cu ulei, apoi lăsați-le să stea netulburate timp de aproximativ 1 minut, astfel încât să fie crocante și să se rumenească ușor. Aruncați din nou și gătiți încă aproximativ 1 minut.
Se toarnă vermutul și se prăjește până când varza de Bruxelles este crocantă, dar încă verde strălucitor, încă aproximativ 2 minute.
Se ia de pe foc și se condimentează cu sare și piper.Consolidați varza de Bruxelles într-o singură tigaie și puneți-le la foc mediu-mic pentru a se încălzi.
Adăugați caperele prăjite în tigaie, apoi adăugați oțetul, aruncați, gustați și corectați condimentele.
Transferați într-un castron mare și frumos și serviți fierbinte.