Tort de curmale cu slănină și nuci pecan
Această rețetă servește 8 și costă 2,29 USD pe porție. O porție conține 699 calorii, 11g de proteine, și 50g de grăsime. 31 de persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Mergeți la magazin și ridicați extract de vanillan, făină, melasă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 45%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Tort De Curmale Cu Ciocolată Neagră Cu Nuci Pecan – Fără Gluten, Salată de rucola cu slănină și nuci pecan, și Brownies Bacon-Bourbon cu nuci pecan.
Instrucțiuni
Pentru slănină: Setați un suport de răcire în interiorul unei foi de copt cu margini. Reglați suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 400 F.
Tapetați o a doua foaie de copt cu margini cu folie. Aranjați fâșiile de slănină într-un singur strat.
Combinați zahărul brun, scorțișoara, ghimbirul și piperul într-un castron mic. Frecați amestecul de zahăr peste toate fâșiile de slănină și coaceți până când sunt crocante, 16 până la 20 de minute, întorcând fâșiile de slănină cu clești la jumătatea coacerii.
Transferați fâșiile de slănină în raftul de răcire pregătit și răciți complet, aproximativ 15 minute. Odată răcit, tocați grosier.
Reduceți temperatura cuptorului la 350 de grade F.
Pentru tort: ungeți tigaia rotundă de 9 inci cu 1 lingură de unt. Linia de jos a tigaiei cu hârtie pergament rotundă și ungeți pergamentul cu unt.
Aduceți curmale și bourbon sau rom la fiert la foc mediu-mare într-o cratiță mică. Reduceți căldura la mediu-scăzut și fierbeți până când lichidul este ușor redus și curmalele sunt pline, aproximativ 10 minute. Se amestecă bicarbonatul de sodiu și vanilia. Pune deoparte.
Aduceți curmale și bourbon sau rom la fiert la foc mediu-mare într-o cratiță mică. Reduceți căldura la mediu-scăzut și fierbeți până când lichidul este ușor redus și curmalele sunt pline, aproximativ 10 minute. Se amestecă bicarbonatul de sodiu și vanilia. Pune deoparte.
Într-un castron mediu, amestecați făina, praful de copt, sarea, ghimbirul și scorțișoara. Pune deoparte.
Pulsați datele și lichidul de gătit în robotul de bucătărie până la măcinat până la o pastă.
Într-un castron mare, bateți restul de 6 linguri de unt și zahăr brun la viteză medie până când sunt ușoare și pufoase, aproximativ 3 minute.
Adăugați ouă, pe rând, bătând bine după fiecare adăugare.
Reduceți viteza mixerului la minim și adăugați amestecul de făină în trei loturi, alternând cu pasta de curmale. Răzuiți părțile laterale și fundul vasului cu o spatulă de cauciuc, după cum este necesar. Creșteți viteza la mediu și bateți amestecul doar până la combinare, 20 până la 30 de secunde.
Adăugați jumătate din slănina tocată și jumătate de nuci pecan și bateți doar pentru a combina, aproximativ 20 de secunde.
Răzuiți aluatul în tigaia pregătită și coaceți până când un tester de tort iese curat atunci când este introdus în centrul tortului, aproximativ 30 de minute, rotind tortul la jumătatea coacerii.
Se transferă în raftul de răcire și se răcește în tigaie 10 minute. Inversați tortul direct pe raftul de răcire și răciți aproximativ 30 de minute.
Pentru glazură: în timp ce tortul se răcește, aduceți smântână, zahăr brun, (opțional) sirop sau melasă și sare la fiert la foc mediu-mare. Reduceți căldura la mediu-mic și fierbeți până când sosul se îngroașă, 5 până la 10 minute.
Transferați tortul în vasul de servire.
Se toarnă sosul peste tort și se presară cu nuci pecan și slănină rămase.