Tigaie pizza napolitană (nu este necesară frământarea sau cuptorul!)
Tigaie pizza napolitană (nu este necesară frământarea sau cuptorul!) este a vegetarian felul principal. Pentru $1.98 pe portie, această rețetă acoperă 33% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 833 calorii, 33g de proteine, și 35g de grăsime fiecare. Dacă aveți la îndemână drojdie activă, mână de frunze de busuioc, conserve de roșii și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Această rețetă de la Serious Eats are 458 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 24 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 96%. Acest scor este extraordinar. Încercați Pizza Napolitană Margherita, Pizzan napolitan și aluat de grâu integral cu miere, și Pizza napolitană fără hackeri pentru o bucătărie de acasă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați făina, sarea și drojdia într-un castron mare.
Bateți până se omogenizează.
Adăugați apă și amestecați cu mâinile până când aluatul se adună și nu rămâne făină uscată. Aluatul va fi foarte lipicios. Acoperiți bine vasul cu folie de plastic și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 8 până la 16 ore.
Întoarceți aluatul pe o placă puternic făinată și folosind mâinile făinoase, împărțiți în patru bucăți. Formați fiecare piesă într-o minge și așezați-o pe tabla cu făină, lăsând câțiva centimetri de spațiu între fiecare minge. Acoperiți cu folie de plastic sau cu un prosop de vase curat bine înfăinat.
Lăsați să crească timp de două ore.
Între timp, amestecați aproximativ roșiile într-un robot de bucătărie, blender, cu un blender manual sau manual. Condimentează după gust cu sare. Rupeți aproximativ mozzarella în bucăți de 1/2 până la 1 inch și stoarceți excesul de zer.
Când aluatul a crescut, întindeți ușor o bilă de aluat pe o placă bine făinată într-o rundă de aproximativ 6 inci în diametru. Ridicați ușor aluatul și drapați-l peste articulații, întinzându-l încet rotindu-l în jurul articulațiilor până când are aproximativ 10 inci.
Preîncălziți o tigaie de 12 inci la foc mediu-mare până când o picătură de apă căzută pe suprafața sa formează o perlă care derapează în jur (aproximativ 500 până la 600 de litri f). Transferați cu grijă aluatul în tigaie și acoperiți-l cu un capac bine fixat. Gatiti pana cand partea de jos este foarte usor rumenita si aluatul a umflat in pete, aproximativ 1 minut.
Îndepărtați aluatul cu o spatulă metalică. dezumflați toate bulele din centrul aluatului, lăsând bule în jurul marginilor.
Întoarceți aluatul și reveniți la tigaie, astfel încât partea gătită să fie acum orientată în sus. gatiti, agitand ocazional pana cand aluatul este inchis in pete.
Scoateți la placa de tăiere și inversați (astfel încât prima parte gătită să fie acum din nou pe fund)
Dacă utilizați o torță de suflare: tortați cu atenție marginile crustei până când sunt carbonizate și rumenite în pete. Continuați cu pasul
Așezați aluatul de pizza cu partea de sus în jos (partea pe care ați gătit-o a doua cu fața în jos), cu marginea atârnată peste marginea tigaiei. Gătiți marginea care depășește direct peste flacăra unui arzător cu gaz până când este bine carbonizată. Rotiți pizza, astfel încât noua secțiune să depășească marginea și să char din nou. Repetați până când întreaga margine a crustei este carbonizată. Continuați cu pasul
Alternativ, așezați un suport de răcire cu sârmă direct peste flacăra arzătorului. Inversați aluatul de pizza și folosiți flacăra de la arzător la cărbune și rumeniți marginile crustei. Continuați cu pasul
Dacă utilizați un arzător electric: continuați cu pasul
Asigurați-vă că aluatul este orientat cu partea dreaptă în sus (ar trebui să fie orientat la fel ca atunci când l-ați pus prima dată în tigaie).
Întindeți câteva linguri de sos de roșii peste aluat, lăsând marginile bulbucate crescute descoperite. Împrăștiați câteva bucăți de mozzarella și câteva frunze de busuioc peste pizza.
Stropiți cu 1 lingură de ulei de măsline. Întoarceți pizza în tigaie, reduceți focul la mediu-mic, acoperiți și gătiți până când fundul este carbonizat frumos și mozzarella este topită, cu aproximativ 3 minute mai mult. Dacă utilizați torch, îl puteți folosi pentru a ajuta la topirea brânzei.
Serviți pizza imediat. Repetați pașii de la 4 la 8 cu restul de trei bile de aluat.