Tartă De Cartofi Dulci Tatin
Această rețetă servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 2G de grăsime, și un total de 114 calorii. Pentru 53 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de unt, frunze de cimbru, sirop de arțar adevărat și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primar și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 36%. Acest scor nu este atât de mare. Rețete similare includ Tartă De Cartofi Dulci Tatin, Tartă De Cartofi Dulci Tatin, și Cakespy: Cartofi Dulci Tarte Tatin.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 375 de grade. Tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament.
Așezați foaia de foietaj pe suprafața de lucru și decupați un cerc de 10 inci. Setați cercul pe foaia de copt pregătită. Înțepați patiseria peste tot cu o furculiță și dați-o la frigider.
Turnați siropul de arțar într-o tigaie rece din fontă de 10 inci. Împrăștiați feliile de unt ici și colo peste siropul de arțar urmat de frunzele de cimbru.Începând din centru, aranjați rondele de cartofi dulci feliate subțire în câteva straturi de cercuri concentrice suprapuse chiar deasupra siropului, untului și cimbrului. Ar trebui să obțineți 2 până la 3 straturi. Se condimentează cu sare și piper.Scoateți aluatul de patiserie crud rece din frigider. Așezați cu grijă aluatul deasupra cartofilor dulci tăiați felii.Puneți marginile în jurul tigaiei, creând o potrivire perfectă.
Periați aluatul expus cu spălare de ouă.
Coaceți până când marginile sunt chihlimbar adânc și patiseria este umflată și aurie, 40 până la 45 de minute.
Scoateți din cuptor și răciți timp de 10 minute.Când este gata de servit, puneți o farfurie de servire mai mare decât tigaia cu capul în jos deasupra tigaiei. Folosind mănuși de cuptor sau prosoape groase de bucătărie în ambele mâini, țineți farfuria și tigaia ferm împreună în fața dvs. Inversați rapid atât farfuria, cât și tigaia într-o singură mișcare încrezătoare, lăsând tarta să cadă pe farfurie. Farfuria va fi acum pe partea de jos, iar tigaia va fi cu susul în jos deasupra. Scoateți cu grijă tigaia, lăsând tarta să se așeze într-o singură bucată pe farfuria de servire. Aveți grijă, deoarece siropul va fi fierbinte. Câteva felii de cartofi se pot lipi de fund; pur și simplu îndepărtați-le cu o spatulă și înlocuiți-le deasupra tartei finite. Rezultatul final va fi ca o tartă tradițională cu crusta pe fund și cartofii deasupra. Feliați în 8 pene și serviți cald.