Tah Dig (Orez Persan)
Tah Dig (orez persan) este un fără gluten și vegetarian garnitură. Pentru 39 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 4G de proteine, 4G de grăsime, și un total de 159 calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de iaurt grecesc, ulei de canolan, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 2 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 13%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Încercați Orez Persan, Pilaf De Orez Persan, și Orez Persan Cu Bijuterii pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți 4 căni de apă într-o cratiță la foc mediu-mare; aduceți la fierbere.
Adăugați orez; gatiti 10 minute.
Scurgere. Clătiți cu apă rece; scurgere.
Combinați iaurtul, sarea și șofranul într-un castron mediu.
Adăugați orez în amestecul de iaurt, amestecând bine.
Topiți untul într-o tigaie medie antiaderentă la foc mediu.
Adăugați ulei; rotiți pentru a acoperi.
Adăugați amestecul de orez în tigaie, ambalând ușor orezul în jos. Înfășurați un prosop curat și uscat în jurul capacului pentru a tigaie, legându-l de mâner; așezați capacul pregătit pe tigaie. Gatiti orezul, acoperit, la foc mediu 20 de minute (nu amestecati si nu descoperiti). Reduceți temperatura la mediu-scăzut; gătiți încă 20 de minute sau până când orezul este fraged deasupra și se formează o crustă aurie pe fund.
Slăbiți crusta de orez cu o spatulă de cauciuc în jurul marginilor.
Așezați o farfurie deasupra tigaiei și inversați orezul pe farfurie, cu partea rumenită în sus.
Tăiați în 6 pene și serviți imediat.