Sănătos și delicios: pui cu sos de citrice
Sănătos și delicios: puiul cu sos de citrice ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $2.5 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 35g de proteine, 11g de grăsime, și un total de 312 calorii. Această rețetă servește 3. Această rețetă de la Serious Eats are 2 fani. Un amestec de vin, var, sare kosher și piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma untul nesărat, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Ciocolata Cu Lapte De Migdale ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 61%. Acest scor este bun. Încercați Sănătos și delicios: calmar în sos de vin roșu, Sănătos și delicios: midii în sos picant de roșii, și Sănătos și delicios: sos de afine pentru femei Pioneer pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Spălați și uscați fructele. Radeți 1/2 linguriță de coajă din fiecare. Apoi, folosind un cuțit de împerechere, curățați ambele bucăți de fructe, astfel încât să nu rămână miez alb. Secționați-le. Strângeți sucul din fiecare coajă într-un castron și lăsați-l deoparte. (Ar trebui să existe puțin mai puțin de 1/4 cană de suc.)
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul vegetal la foc mediu.
Adăugați ceapa, usturoiul și cimbru și gătiți timp de aproximativ 5 minute, până când ceapa este translucidă și puțin moale.
Se toarnă vin alb și se gătește până când jumătate din acesta s-a evaporat.
Adăugați bulion de pui și coajă de citrice. Gatiti 10 minute, sau pana cand ramane aproximativ jumatate din el.
Adăugați sucuri de portocale și lime rezervate și fierbeți încă 10 minute. Se strecoară totul într-o cratiță mică (îndepărtând solidele) și se fierbe 2 sau 3 minute, sau până când rămâne un sos de 1/2 cană.
Se ia de pe foc și se lasă deoparte. Ștergeți tigaia mare cu un prosop de hârtie.
În aceeași tigaie, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-mare. Sare și piperează fileurile de pui, apoi pune-le în tigaie. Gatiti aproximativ 4 minute pe fiecare parte, pana cand nu mai roz la mijloc. Puneți deoparte să vă odihniți.
Se toarnă orice grăsime rămasă.
Adăugați sosul redus înapoi în tigaie, răzuind bucăți de pui rumenite pe măsură ce mergeți. Gatiti aproximativ 1 sau 2 minute.
Adăugați fructe secționate și încălziți, încă 1 sau 2 minute.
Scoateți tigaia de pe foc. Se amestecă cu grijă untul și se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă amestecul peste pui și se servește cu orez. Nu lăsați sosul suplimentar să se piardă.