Spanac și Feta Frittata
Spanacul și Feta Frittata ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4 și costă 1,84 USD pe porție. O porție conține 363 calorii, 17g de proteine, și 27G de grăsime. 2 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, scallions, brânză feta și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Pentru a consuma ouăle, puteți urma acest fel principal cu Tort de roșii de ciocolată Rose Levy Beranbaum cu ganache misterioasă ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este bun. Încercați Spanac și Feta Frittata, Spanac și Feta Frittata, și Spanac Fetan Cuptor Frittata pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 de grade F.
Așezați ardeiul gras direct pe un arzător cu gaz pe plită la foc mare și char pe toate părțile, întorcându-se cu clești, aproximativ 5 minute. (Dacă nu aveți o sobă cu gaz, faceți acest lucru pe o foaie de copt sub broiler.)
Transferați ardeiul într-un bol mediu, acoperiți bine cu folie de plastic și lăsați să stea 10 minute.
Între timp, încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie medie antiaderentă la cuptor la foc mediu-mare.
Adăugați scallionii și spanacul și gătiți, amestecând, până se ofilesc, aproximativ 4 minute. Se amestecă 1/2 linguriță de sare și piper după gust; scoateți de pe foc.
Bateti ouale, 2 linguri de pesmet, 3/4 cana de apa si 1/2 lingurita de sare intr-un castron mare.
Adăugați amestecul de ou și feta în tigaie și amestecați pentru a combina.
Se presară cu restul de 2 linguri de pesmet.
Transferați tigaia în cuptor și coaceți până când frittata este setată și blatul este auriu, aproximativ 15 minute.
În timp ce frittata se gătește, îndepărtați pielea de ardeiul roșu prăjit cu degetele.
Tăiați ardeiul în jumătate, aruncați semințele și feliați în fâșii. Aruncați cu restul de 2 linguri de ulei de măsline și sare și piper după gust într-un bol. Glisați frittata pe o farfurie de servire și tăiați-o în pene.
Se servește cu ardeiul prăjit.
Fotografie de Antonis Achilleos