Sos Whisky Caramel
Sosul de caramel Whisky ar putea fi doar băutura pe care o căutați. Această rețetă vegetariană servește 4 și costă $1.31 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0g de proteine, 9g de grăsime, și un total de 318 calorii. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați unt, sare, whisky scoțian și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 6%. Acest scor este improvizabil. Rețete similare includ Whisky Crcumperme Caramel, Bomboloni cu Espresso de ciocolată, caramel de Whisky și sosuri de clementină, și Găină de vânat Cornish cu sos de Whisky și smântână.
Instrucțiuni
Gatiti zaharul intr-o cratita grea uscata de 2 litri la foc moderat, netulburata, pana incepe sa se topeasca.
Continuați să gătiți, amestecând ocazional cu o furculiță, până când zahărul este topit într-un caramel auriu profund.
Se ia de pe foc și se adaugă cu grijă Scotch, unt și sare (caramelul se va aburi puternic și se va întări). Gatiti la foc moderat, amestecand, pana se dizolva caramelul.
Sos rece pentru a se încălzi.
* Sosul poate fi făcut cu 3 zile înainte și răcit, acoperit.* Reîncălziți la foc mic, amestecând ocazional, înainte de servire.