Smochinul lui Mamma K se păstrează cu o răsucire
Smochinul lui Mamma K păstrează cu o răsucire necesită în jur 2 ore și 5 minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 30 și costă 17 cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 104 calorii, 1g de proteine, și 0g de grăsime per portie. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este adus la tine de Toțiretete. Dacă aveți la îndemână borcane de conserve, smochine, lămâie și alte câteva ingrediente, o puteți face. Funcționează bine ca un condiment ieftin. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este improvizabil. Încercați Caponata mamei, Iepurele fiert la Mamma, și Nu salata de ton a mamei tale pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Amestecați smochinele, zahărul, feliile de lămâie și gelatina de căpșuni într-un vas mare.
Lăsați să stea 1 oră. Se aduce la fierbere și se gătește la foc mediu, amestecând des pentru a preveni arderea, până când spuma a dispărut și conservele sunt îngroșate, 25 până la 40 de minute.
Sterilizați borcanele și capacele în apă clocotită timp de cel puțin 5 minute. Împachetați conservele de smochine în borcanele fierbinți, sterilizate, umplând borcanele până la 1/4 inch de sus. Rulați un cuțit sau o spatulă subțire în jurul interiorului borcanelor după ce au fost umplute pentru a îndepărta bulele de aer. Ștergeți jantele borcanelor cu un prosop de hârtie umed pentru a îndepărta reziduurile alimentare. Sus cu capace și înșurubați inelele.
Așezați un suport în fundul unui vas mare și umpleți la jumătate cu apă. Aduceți la fierbere și coborâți borcanele în apa clocotită folosind un suport. Lăsați un spațiu de 2 inci între borcane.
Se toarnă mai multă apă clocotită, dacă este necesar, pentru a aduce nivelul apei la cel puțin 1 inch deasupra vârfurilor borcanelor. Aduceți apa la fierbere, acoperiți vasul și procesați timp de 10 minute.
Scoateți borcanele din vas și așezați-le pe o suprafață acoperită cu pânză sau lemn, la câțiva centimetri distanță, până se răcește. Odată răcit, apăsați partea superioară a fiecărui capac cu un deget, asigurându-vă că sigiliul este strâns (capacul nu se mișcă deloc în sus sau în jos). A se păstra într-o zonă rece și întunecată și așteptați cel puțin 2 zile înainte de deschidere.