Shauna James Ahern ' s Injera (pâine plată etiopiană)
Pentru 49 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 260 calorii, 5g de proteine, și 16g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6. 11 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Mergeți la magazin și ridicați praful de copt, uleiul vegetal, sarea kosher și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 31%. Acest scor este destul de rău. Încercați Tocană de pui etiopiană a lui Shauna James Ahern, Condimentul Berbere al lui Shauna James Ahern, și Pizza la grătar a lui Shauna James Ahern pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Bateți împreună făina de teff, făina integrală, praful de copt, cojile de psyllium și sarea.
Puneți amestecul de făină într-un blender.
Adăugați iaurtul și sifonul club. Amestecați până când aluatul este neted și subțire, ca un aluat de crep. (Dacă aluatul este prea gros, adăugați mai multă apă.) Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mare.
Lăsați aluatul să stea la frigider cel puțin 1 oră. Cel mai bine este să-l lăsați să stea peste noapte, oferind aromelor șansa de a se aprofunda și de a se amesteca.
Trageți aluatul din frigider. Dacă s-a îngroșat prea mult, adăugați un strop de sifon club și amestecați.
Puneți o tigaie mare la foc mediu-mare. Când tigaia este fierbinte, adăugați câteva linguri de unt clarificat. Rotiți untul în jurul tigaiei, apoi turnați aproximativ 1/3 cană din aluat în centrul tigaiei, spiralând spre exterior. Opriți-vă când rămâne gol 1 inch de tigaie. Gatiti injera timp de aproximativ 30 de secunde. Acoperiți tigaia și gătiți încă 20 de secunde. Ridicați capacul. Dacă marginile sunt clare și partea superioară a injerei este presărată cu bule, utilizați o spatulă de cauciuc pentru a ridica marginile. Luați injera cu degetele și puneți-o pe o farfurie. Acoperiți-l cu un prosop. Repetați cu aluatul injera rămas.