Scooped: Prosecco, lămâie și granita de ghimbir
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Scooped: Prosecco, Lemon și Ginger Granitan. Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegană servește 8 și costă 11 cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 50 de calorii. Dacă aveți la îndemână zahăr, sare kosher, coajă de lămâie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă de la Serious Eats are 145 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 6 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare includ Scooped: bere de ghimbir, rom și Sorbet de nucă de cocos, Scobit: Tei Kaffir, Ghimbir, Sorbet De Anason Stelat, și Scooped: mentă de ghimbir și Gelato de fasole espresso acoperit cu ciocolată.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mică, încălziți apa, zahărul, ghimbirul și sarea la foc mic timp de cinci minute, amestecând pentru a dizolva zahărul.
Se ia de pe foc și se toarnă într-un recipient lat și plat, cum ar fi un recipient pentru luat masa sau un vas de copt. Se amestecă prosecco, coaja de lămâie și sucul de lămâie.
Transferați recipientul pe o suprafață plană în congelator. După 45 de minute, rulați o furculiță de-a lungul părților laterale ale recipientului pentru a sparge orice bucăți mari de gheață. Verificați granita de mai multe ori, la fiecare jumătate de oră până la o oră, rupând ușor bucăți de gheață cu furculița. Granita este gata când gheața este plină de fulgi mari, neregulați, cu puțin sau deloc lichid rămas. Pentru cea mai bună aromă și textură, serviți în termen de două zile de la preparare.
Dacă nu puteți amesteca granita la fiecare jumătate de oră, lăsați-o să înghețe într-un bloc de gheață peste noapte. A doua zi, răzuiește-l în fulgi cu o furculiță mare. Textura nu va fi la fel de ușoară, dar se va apropia.