Risotto cu mazăre și slănină
Risotto de mazăre și slănină este un fără gluten felul principal. Pentru $6.37 pe portie, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 6 porții cu 626 calorii, 23g de proteine, și 24g de grăsime fiecare. Un amestec de unt, supă de pui fierbinte, slănină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Cu o lingură scor de 66%, acest fel de mâncare este destul de bun. Încercați Risotto Cu Bacon, Risotto cu slănină și ouă, și Risotto de Pean și slănină pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie, gătiți slănina la foc moderat până când este crocantă, 6 minute.
Scurgeți slănina pe prosoape de hârtie; rezervați 1 lingură de grăsime de slănină.
Într-un robot de bucătărie, curățați jumătate din mazăre cu 1 cană de apă.
Într-o cratiță mare, încălziți uleiul.
Adăugați ceapa și gătiți la foc moderat până se înmoaie, 5 minute.
Adăugați orezul și gătiți, amestecând, până când orezul este acoperit uniform cu ulei.
Adăugați vinul și fierbeți până aproape evaporat, 3 minute.
Adăugați suficient stoc fierbinte pentru a acoperi doar orezul și gătiți la foc moderat, amestecând, până când stocul a fost absorbit.
Adăugați mai mult stoc pentru a acoperi orezul. Continuați să gătiți și să amestecați, adăugând mai mult stoc pe măsură ce este absorbit, până când orezul este al dente și suspendat într-un sos cremos, 25 de minute.
Adăugați piureul de mazăre, mazărea rămasă și slănina și gătiți, amestecând, până la fierbinte.
Scoateți risotto-ul de pe foc și amestecați untul, grăsimea de slănină rezervată, brânza și sucul de lămâie. Se condimentează cu sare și piper.
Se ornează cu lăstarii de mazăre și se servește.