Pâine Irlandeză Cu Sifon
Pâinea irlandeză de sodă ar putea fi doar masa de dimineață pe care o căutați. Această rețetă servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9g de proteine, 9g de grăsime, și un total de 384 calorii. Pentru 41 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, unt, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este tipică bucătăriei europene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 3210 ar spune că a ajuns la fața locului. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Acesta va fi un hit la dvs Ziua Sf. patrick eveniment. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 63%. Acest scor este solid. Încercați Tocană irlandeză cu pâine irlandeză cu sifon {Crock Pot}, Mărturisirea # 56: sunt parte irlandeză și parte nebună ... pâine irlandeză cu sodă de grâu, și Pâine Irlandeză Cu Sifon pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1 Preîncălziți cuptorul la 425.
Bateți împreună 4 căni de făină, zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu într-un bol mare de amestecare.2 folosind degetele (curate) (sau două cuțite sau un tăietor de patiserie), introduceți untul în amestecul de făină până când seamănă cu făina grosieră, apoi adăugați stafidele. 3 Faceți o fântână în centrul amestecului de făină.
Adăugați oul bătut și zeama la bine și amestecați cu o lingură de lemn până când aluatul este prea rigid pentru a se amesteca. Îndepărtați mâinile cu puțină făină, apoi frământați ușor aluatul în castron suficient de mult pentru a forma o minge aspră. Dacă aluatul este prea lipicios pentru a lucra, adăugați puțin mai multă făină. Nu frământați prea mult!
Transferați aluatul pe o suprafață ușor făinată și formați-l într-o pâine rotundă. Rețineți că aluatul va fi un pic lipicios, și destul de shaggy (un pic ca un aluat de biscuiți shortcake). Vrei să o lucrezi suficient, astfel încât făina să fie doar umezită și aluatul abia să se unească. Shaggy e bun. Dacă frământați prea mult, pâinea va ajunge dură. 4
Transferați aluatul într-o tigaie mare, ușor unsă din fontă sau pe o foaie de copt (se va aplatiza puțin în tigaie sau pe foaia de copt). Folosind un cuțit zimțat, înscrieți partea superioară a aluatului la aproximativ un centimetru și jumătate adâncime într-o formă "X". Scopul punctajului este de a ajuta căldura să intre în centrul aluatului în timp ce gătește.
Transferați la cuptor și coaceți până când pâinea este aurie și partea de jos sună goală la atingere, aproximativ 35-45 de minute. (Dacă utilizați o tigaie din fontă, poate dura puțin mai mult, deoarece durează mai mult până când tigaia se încălzește decât o foaie de copt.) Verificați dacă este gata, de asemenea, introducând o frigăruie lungă și subțire în centru. Dacă iese curat, s-a terminat.Sugestie 1: dacă blatul se întunecă prea mult în timpul coacerii, cortați pâinea cu niște folie de aluminiu.Sugestie 2: dacă folosiți o tigaie din fontă pentru a găti pâinea la cuptor, fiți foarte atenți când scoateți tigaia. Este ușor să uitați că mânerul este extrem de fierbinte. Răciți mânerul cu un cub de gheață sau puneți un suport pentru oală peste el.
Scoateți tigaia sau foaia din cuptor, lăsați pâinea să stea în tigaie sau pe foaie timp de 5-10 minute, apoi scoateți-o într-un suport pentru a se răci scurt.
Serviți pâinea caldă, la temperatura camerei sau feliată și prăjită. Cel mai bun atunci când este mâncat cald și doar copt.