Pâine Cu Boabe De Grâu
Pentru 30 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 18. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 197 calorii, 8g de proteine, și 2G de grăsime pe porție. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de făină de amarant, miere, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 32%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Pâine De Banane Cu Boabe Triple De Grâu Integral, pentru pâine integrală de grâu de vară cu glazură de lămâie, și Pâine Rapidă Din Grâu Integral Cu Lămâie, Iaurt, Fructe De Pădure Și Ghimbir.
Instrucțiuni
Combinați apa și boabele de grâu într-o cratiță; aduceți la fierbere. Acoperiți, reduceți focul și fierbeți 1 oră sau până se înmoaie.
Scurgeți grâul într-o strecurătoare peste un castron, rezervând 1 cană de lichid de gătit; pune deoparte boabele de grâu.
Lăsați lichidul de gătit rezervat să stea până se încălzește (100 până la 110). Se amestecă drojdia în lichidul de gătit.
Combinați laptele, mierea și sarea într-o cratiță mică și grea, amestecând cu un tel până când mierea și sarea se dizolvă.
Încălziți amestecul de lapte la foc mediu până la cald (100 până la 110).
Adăugați amestecul de lapte în amestecul de drojdie, amestecând cu un tel; lăsați să stea 5 minute.
Lingurați ușor 3 căni de făină de pâine, făină integrală de grâu și făină de amarant în căni de măsurare uscate; nivelați cu un cuțit. Se amestecă 2 1/2 căni de făină de pâine, făină integrală de grâu și făină de amarant în amestec de drojdie.
Întoarceți aluatul pe o suprafață făinoasă. Frământați până la neted și elastic (aproximativ 10 minute); adăugați până la 1/2 cană de făină de pâine, câte 1 lingură, pentru a preveni lipirea aluatului de mâini (aluatul se va simți lipicios).
Așezați aluatul într-un castron mare acoperit cu spray de gătit, întorcându-l pentru a acoperi. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald (85), fără curenți de aer, 1 oră sau până la dublarea dimensiunii. (Apăsați două degete în aluat. Dacă rămâne indentarea, aluatul a crescut suficient.)
Puneți aluatul în jos; acoperiți și lăsați să se odihnească 5 minute. Înveliți două tigăi de pâine de 9 x 5 inci cu spray de gătit; praf fiecare cu 1 lingură de făină de pâine.
Împărțiți aluatul în jumătate. Lucrând cu 1 porție la un moment dat (acoperiți aluatul rămas pentru a nu se usca), frământați jumătate din boabele de grâu în aluat; așezați aluatul în tigaia pregătită.
Presărați aluatul cu 1 lingură de tărâțe de grâu. Repetați procedura cu aluatul rămas, boabele de grâu și tărâțele de grâu. Acoperiți și lăsați să crească 45 de minute sau până la dublarea dimensiunii.
Preîncălziți cuptorul la 37
Coaceți la 375 timp de 45 de minute sau până devin aurii. Se răcește pâinile în tigăi 10 minute pe un suport de sârmă; scoateți din tigăi. Se răcește complet pe grătar.