Pui și găluște
Pui și găluște ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 618 calorii, 41G de proteine, și 32g de grăsime per portie. Această rețetă servește 6 și costă 1,73 USD pe porție. 206 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Dacă aveți la îndemână apă cu gheață, cremă de supă de pui, sare și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 1 oră și 20 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 56%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Supă de pui Einat Admony cu Gondi (găluște iraniene de pui și năut), Pui Shui Jiao (găluște de pui fiert), și Pui și găluște.
Instrucțiuni
Așezați puiul, țelina, ceapa, frunzele de dafin, bulionul și condimentul casei într-o oală mare.
Adăugați 4 litri de apă și în apă și aduceți la foc mic la foc mediu. Fierbeți puiul până când este fraged și sucurile coapsei se limpezesc, aproximativ 40 de minute.
Scoateți puiul din oală și, când este suficient de rece pentru a se manipula, îndepărtați pielea și separați carnea de oase. Întoarceți carnea de pui în oală. Păstrați cald la foc mic.
Amestecați făina cu sarea și movila împreună într-un bol de amestecare. Începând din Centrul movilei, stropiți o cantitate mică de apă cu gheață peste făină. Folosind degetele și deplasându-vă de la centru spre părțile laterale ale bolului, încorporați treptat aproximativ 3/4 cană de apă cu gheață. Frământați aluatul și formați-l în bilă.
Praf o cantitate bună de făină pe o suprafață de lucru curată.
Întindeți aluatul (va fi ferm), lucrând de la centru până la grosimea de 1/8 inci.
Lăsați aluatul să se relaxeze câteva minute.
Adăugați crema de supă de țelină în oală cu puiul și fierbeți ușor la foc mediu-mic.
Tăiați aluatul în bucăți de 1 inch. Trageți o bucată în jumătate și aruncați jumătățile în supa fierbinte. Repet. Nu amestecați puiul odată ce găluștele au fost adăugate. Mutați ușor oala într-o mișcare circulară, astfel încât găluștele să se scufunde și să gătească uniform. Gătiti până când găluștele plutesc și nu mai sunt aluate, 3 până la 4 minute.
Pentru a servi, puneți puiul, sosul și găluștele în boluri calde.
Nota bucătarului: dacă tocanul de pui este prea subțire, poate fi îngroșat înainte de adăugarea găluștelor. Pur și simplu amestecați împreună 2 linguri de amidon de porumb și 1/4 cană de apă, apoi amestecați acest amestec în tocană.
Se amestecă ingredientele împreună și se păstrează într-un recipient etanș până la 6 luni.