Pui picant cacciatore
Cacciatore picant de pui ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. O porție conține 386 calorii, 22g de proteine, și 25g de grăsime. Această rețetă fără gluten, fără lactate și prietenoasă cu fodmap servește 4 și costă $1.72 pe portie. Această rețetă de la BBC Good Food are 54 de fani. Este o destul de ieftin rețetă pentru fanii mâncării mediteraneene. Un amestec de cantitate sos de roșii, pătrunjel cu frunze plate, ardei și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute. Cu o lingură scor de 66%, acest fel de mâncare este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Pui Cacciatore, Pui Cacciatore, și Pui Cacciatore.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă, rezistentă la cuptor, care este suficient de mare pentru a se potrivi puiului într-un singur strat. Condimentați bucățile de pui peste tot, apoi așezați tigaia pe plită și gătiți la foc mediu timp de 7-10 minute pe fiecare parte până se rumenesc bine. Scoateți puiul cu o lingură cu fante și puneți-l într-o parte.
Adăugați ardeii și ardeiul iute în tigaie (ar trebui să rămână încă multă grăsime în ea) și gătiți timp de 10 minute până se înmoaie și încep să se rumenească la margini.
Se toarnă orice exces de grăsime, apoi se toarnă vinul și se amestecă bine timp de 1-2 minute în timp ce se umflă. Introduceți sosul de roșii în tigaie și amestecați din nou.
Adăugați puțină apă (până la 150 ml) pentru a obține o consistență groasă, turnată. Cuibărește puiul în sos și împrăștie cu măslinele. Acoperiți, coaceți timp de 30 de minute, apoi descoperiți și gătiți încă 15-20 de minute pentru a permite puiului să se rumenească. Îndepărtați orice grăsime care s-a ridicat la suprafață, împrăștiați cu pătrunjel și serviți cu niște orez, piure de cartofi sau mămăligă.