Prajitura la gratar cu banane amaretto calde
Prajitura la gratar cu banane amaretto calde ar putea fi doar reteta fara gluten si prietenoasa cu fodmap pe care o cautati. Această rețetă servește 4. O porție conține 233 de calorii , 3 g de proteine și 6 g de grăsimi . Pentru 48 de cenți per porție , această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Funcționează bine ca un desert foarte prietenos cu bugetul pentru The Fourth Of July . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de minute . Dacă aveți amaretto, banane, unt și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Cu un scor de lingură de 17% , acest fel de mâncare nu este atât de super. Rețete similare includ Amaretto Pound Cake , Amaretto Pound Cake și Amaretto Almond Pound Cake .
Instrucțiuni
Topiți 2 lingurițe de unt; stropiți peste o grosime dublă de folie rezistentă (aproximativ 10 inchi pătrați).
Pune bananele pe folie; acoperiți cu zahăr brun, Amaretto și suc de lămâie. Se unge cu untul rămas. Îndoiți folia în jurul amestecului și sigilați bine.
Gratar, acoperit, la foc mediu timp de 8-10 minute sau pana se incalzeste. Prăjiți prajitura la grătar 1-2 minute pe fiecare parte sau până se rumenește ușor. Deschideți cu grijă pachetele de folie, permițând aburului să iasă. Peste prajitura cu lingura de banane; acoperiți cu frișcă și migdale dacă doriți.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Vin De Porto, Moscato Dasti
Pound Cake poate fi combinat cu Crem Sherry, Port Wine și Moscato d'Asti. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. NV Solera Cream Sherry cu un rating de 4,5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.