Plum Conserve
Plum conserva ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 7. O porție conține 741 calorii, 5g de proteine, și 12g de grăsime. Pentru $1.7 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați prune, suc de lămâie, nuci și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 37%. Acest scor este destul de rău. Încercați Fig Conserva, Strawberry Conservă, și Cantaloupe Conserva pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Dacă aveți de gând să păstrați conserva, pregătiți borcanele și capacele: așezați șase borcane cu jumătate de halbă pe un raft într-o oală mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi borcanele și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se odihnească în apa fierbinte. Între timp, puneți benzi și capace într-o cratiță mică și acoperiți cu apă.
Încălziți la foc mediu până când apa fierbe, apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați benzile și capacele să se odihnească în apă fierbinte până când sunt gata de utilizare.
Puneți și tăiați prunele.
Transferați-le într-un robot de bucătărie și pulsați de câteva ori până când sunt tocate grosier.
Transferați prunele tocate într-o oală mare, cu fundul greu.
Adăugați zahărul, coaja și sucul de portocale, coaja și sucul de lămâie, stafidele și bățul de scorțișoară. Fixați un termometru cu bomboane pe partea laterală a oalei. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare și se gătește, amestecând frecvent, până când amestecul se îngroașă și ajunge la stadiul de gel (220 litri F), aproximativ 45 de minute. Se amestecă nucile.
Puneți conserva fierbinte în borcane sterilizate fierbinți, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch. Ștergeți jantele borcanelor, acoperiți cu capace și înșurubați benzile până când abia se strâng.
Așezați borcanele pe raft în oală și acoperiți complet cu apă. Acoperiți oala și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe timp de 10 minute. Opriți focul, descoperiți oala și lăsați borcanele să se odihnească în apă timp de cinci minute.
Scoateți borcanele din oală și lăsați-le să se odihnească netulburate pe blat timp de șase ore sau peste noapte.