Piept de pui cu spanac, praz și sos de șofran
Piept de pui cu spanac, praz și sos de șofran ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten servește 6 și costă $2.47 pe portie. O porție conține 346 calorii, 39G de proteine, și 15g de grăsime. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de frunze de dafin, vin, fire de șofran și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 73%, acest fel de mâncare este bun. Rețete similare sunt Piept de pui umplut cu spanac în sos de ciuperci, Piept de pui de șofran cu mazăre engleză pur Aproxume, lăstari de mazăre și mentă, și Piept de pui cremos de ciuperci și Praz de 30 de Minute.
Instrucțiuni
Într-o ceașcă de măsurare din sticlă, încălziți vinul într-un cuptor cu microunde. Zdrobiți ușor șofranul în vin.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adâncă. Condimentați pieptul de pui cu sare și piper și adăugați-le în tigaie, cu pielea în jos. Gatiti puiul la foc moderat timp de 2 minute. Reduceți căldura la moderat și gătiți până când pielea este rumenită și crocantă, aproximativ 4 minute. Întoarceți și gătiți timp de 3 minute mai mult.
Transferați pe o farfurie.
Adăugați prazul și gătiți la foc moderat, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
Adăugați usturoiul și gătiți la foc moderat până devine auriu, aproximativ 3 minute.
Adăugați vinul și șofranul și fierbeți timp de 2 minute.
Adăugați bulionul și frunza de dafin și aduceți la foc mic la foc moderat. Întoarceți pieptul de pui în tigaie, cu pielea în sus și fierbeți la foc moderat până când sunt fierte, aproximativ 10 minute.
Transferați puiul într-un platou încălzit.
Adăugați smântâna în tigaie și fierbeți la foc moderat până se îngroașă ușor, aproximativ 4 minute.
Adăugați spanacul și gătiți până se ofilesc, aproximativ 1 minut.
Scoateți tigaia de pe foc și amestecați muștarul; condimentează sosul cu sare și piper. Aruncați frunza de dafin. Puneți sosul pe farfurii, acoperiți cu pieptul de pui și serviți.