Panna Cotta din lapte bătut cu fructe de pădure și Sabayon de vanilie
Reteta zară Panna Cotta cu fructe de padure si vanilie Sabayon ar putea satisface pofta mediteraneană în aproximativ 45 minute. Această rețetă face 4 porții cu 248 calorii, 5g de proteine, și 17g de grăsime fiecare. Pentru $2.46 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Acesta funcționează bine ca un desert preț rezonabil. Un amestec de fructe de pădure, cum ar fi mure, gelatină pudră, vin de desert și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 23%. Acest scor este destul de rău. Încercați Panna Cotta de fasole de vanilie cu fructe de padure prajite, Panna Cotta cu fructe de padure proaspete, și Panna Cotta Cu Boabe Macerate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
În castron mic, se presara gelatina peste 3 linguri de apă.
Lăsați să stea până când gelatina se înmoaie, aproximativ 1 minut.
Într-o cratiță grea, medie, la foc moderat, amestecați smântâna și zahărul. Răzuiți semințele din fasole de vanilie; adăugați fasole.
Se încălzește, șoptind ocazional, până se dizolvă zahărul, aproximativ 2 minute.
Se ia de pe foc și se amestecă în gelatină și zară. Se strecoară prin sită cu ochiuri fine într-un castron mediu, nereactiv, aruncând fasolea de vanilie. Acoperiți suprafața cu folie de plastic și lăsați să se odihnească la temperatura camerei 15 minute.
Împărțiți amestecul între ramekins și dați-l la frigider până se fixează, cel puțin 8 ore sau peste noapte.
Într-un castron mediu, folosind un mixer electric sau un tel, bateți smântâna până se formează vârfuri rigide.
În castron mare de metal nereactiv, folosind mixer electric sau tel, amestecati împreună gălbenușuri de ou și zahăr până la lumină și galben pal, aproximativ 1 minut. Puneți vasul peste cratița cu apă abia fierbinte și amestecați în vin. Gatiti, batand constant si avand grija sa nu lasati amestecul sa se abureasca, pana cand amestecul se ingroasa si termometrul cu citire instantanee introdus in registrele centrale 140, aproximativ 5 minute.
Scoateți vasul din cratiță și continuați să bateți până când amestecul se răcește, 2 până la 3 minute. Îndoiți în lichior de portocale, apoi pliați ușor în frișcă.
Pentru a asambla și servi
Folosind un cuțit subțire ascuțit, tăiați în jurul marginii interioare a fiecărui ramekin pentru a slăbi. Scufundați fundul de 1 ramekin în castron cu apă foarte caldă 6 secunde.
Așezați farfuria de desert cu susul în jos deasupra ramekin și inversați, ridicând ușor ramekin pentru a permite panna cotta să se așeze pe farfurie. Repetați pentru a desface restul de panna cottas.
Aranjați fructele de pădure deasupra și în jurul fiecărei panna cotta și lingurați sabayon peste fructe de pădure. Dacă doriți, folosiți blowtorch de bucătărie pentru a rumeni ușor sabayon și serviți imediat.