Orez De Mazăre Porumbel
Orezul de mazăre porumbel ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnitură. Pentru 55 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 267 calorii, 11g de proteine, și 3G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 12. 8 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 30 de minute. Dacă aveți la îndemână semințe de achiote/annatto, coriandru măcinat, ardei gras și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Cu o lingură scor de 80%, acest fel de mâncare este destul de bun. Rețete similare sunt Orez De Mazăre Porumbel, Orez cu mazăre porumbel, și Arroz con Gandules (orez cu mazăre porumbel).
Instrucțiuni
Puneți mazărea porumbelului, frunzele de dafin și usturoiul într-o oală mare, acoperiți cu 3 litri de apă rece și puneți-le la foc mediu. Acoperiți și gătiți fasolea până se înmoaie, aproximativ 1 1/2 ore. Verificați periodic apa; adăugați mai multe, dacă este necesar, pentru a menține mazărea acoperită.
Scurgeți mazărea porumbelului și rezervați 4 căni de lichid de gătit.
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F.
Înveliți un cuptor olandez mare sau alt vas rezistent la cuptor cu uleiul de achiote și puneți-l la foc mediu. Când uleiul începe să fumeze, adăugați ceapa, usturoiul tocat și ardeii. Gatiti, amestecand, timp de 10 minute, pana cand legumele s-au inmuiat, fara a le lasa sa se rumeneasca. Se amestecă chimenul, coriandrul și cayenne.
Se amestecă orezul și se amestecă.
Adăugați lichidul de gătit de mazăre porumbel rezervat și amestecați.
Adăugați mazărea, sarea și sucul de lămâie. Se acoperă cu un capac și se introduce în cuptor. Continuați să gătiți până când lichidul este evaporat, aproximativ 20 până la 30 de minute, până când orezul este fraged și lichidul este absorbit.
Pentru a face uleiul de achiote, turnați uleiul și semințele de achiote într-o oală sau tigaie. Gatiti la foc mediu-mic timp de 5 pana la 10 minute; uleiul va fi roșiatic-portocaliu din achiote. Strecurați uleiul și aruncați semințele de achiote.