Mousse De Lămâie-Ghimbir
Mousse de lămâie-ghimbir ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 492 calorii, 6g de proteine, și 38g de grăsime pe porție. Pentru $1.07 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Un amestec de ghimbir măcinat, gălbenușuri de ou, sare kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Încercați Mousse de lămâie-ghimbir și tuiles de fistic, Mousse de ghimbir cu lămâie și prăjitură de avere de casă, și Coupe-ul cu Mousse de lămâie-ghimbir al lui Joanne Chang pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o cratiță medie, combinați 3 3/4 căni de smântână grea cu ghimbirul proaspăt și măcinat și aduceți la foc mic. Acoperiți și lăsați să se răcească, apoi dați-l la frigider peste noapte.
Puneți o sită cu plasă fină într-un castron mare; puneți vasul într-un castron mai mare cu apă cu gheață. Într-o cratiță mare, combinați sucul de lămâie, untul și restul de 1/4 cană de smântână grea; aduceți doar la foc mic. Într-un castron mediu, bateți ouăle întregi cu gălbenușurile și zahărul până se omogenizează. Bateți treptat în jumătate din amestecul de lămâie fierbinte; bateți amestecul în cratiță. Gatiti cașul la foc moderat, amestecând constant cu o lingură de lemn, până se îngroașă și un termometru citit instant introdus în el înregistrează 175, aproximativ 5 minute.
Bateți sarea și vanilia. Se strecoară cașul de lămâie în vasul pregătit și se lasă să se răcească complet. Clătiți și uscați filtrul
Se strecoară crema de ghimbir într-un alt castron mare. Folosind un mixer electric, bateți crema de ghimbir la viteză mare până când este fermă. Îndoiți crema de ghimbir bătută în cașul de lămâie. Lingură în pahare.
Se ornează cu ghimbirul confiat și se dă la frigider până când este gata de servit.