Mousse De Ciocolată Neagră
Mousse de ciocolată neagră este un fără gluten și vegetarian rețetă cu 4 porții. O porție conține 227 calorii, 3G de proteine, și 17g de grăsime. Pentru 87 cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este perfect pentru ziua valentin. Dacă aveți la îndemână piper chipotle măcinat, ciocolată, gălbenușuri de ou și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Este adus la tine de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 4 ore și 25 de minute. Cu o lingură scor de 21%, acest fel de mâncare nu este atât de super. Încercați Mousse De Ciocolată Neagră, Mousse De Ciocolată Neagră, și Mousse De Ciocolată Neagră pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți o cratiță cu apă la foc mic la foc mic.
Puneți ciocolată, unt, 2 linguri de apă, piper chipotle măcinat și sare într-un castron rezistent la căldură; puneți vasul peste apa care fierbe. Când untul se topește, bateți ușor amestecul de ciocolată până când este neted și strălucitor. Se lasă deoparte să se răcească câteva minute.
Bateți gălbenușurile de ou, 2 linguri de apă și zahărul într-un alt vas rezistent la căldură peste aceeași tigaie cu apă clocotită până când amestecul de gălbenușuri de ou este spumos și fierbinte la atingere, aproximativ 3 minute.
Se toarnă amestecul de ou fierbinte în amestecul de ciocolată caldă, se bate până se omogenizează și se pune peste un castron de gheață pentru a se răci.
Bateți constant până când amestecul s-a răcit la temperatura camerei sau ușor mai rece.
Se toarnă 1/2 cană și 1 lingură de smântână rece într-un bol metalic răcit; bateți până când crema ține vârfuri moi.
Puneți aproximativ jumătate din frisca în amestecul de ciocolată răcit; îndoiți ușor crema în ciocolată. Repetați cu jumătatea rămasă de frișcă, împăturind ușor până când aproape toate dungile au dispărut. Împărțiți mousse-ul în 4 ramekine de 6 uncii.
Acoperiți fiecare ramekin cu folie de plastic și refrigerați cel puțin 4 ore (până peste noapte) înainte de servire.