Miel grecesc la grătar cu tzatziki

Dacă doriți să adăugați mai multe Marea Mediterană rețete în cutia de rețete, mielul grecesc la grătar cu tzatziki ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Pentru $ 4.55 pe portie, veți obține un curs principal care servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 52G de proteine, 20g de grăsime, și un total de 416 calorii. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 122 ar spune că a lovit locul. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. Dacă aveți la îndemână pulpă de miel, frunze de cimbru, suc de lămâie și alte câteva ingrediente, o puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 96%, care este minunat. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Burgeri de miel grecesc cu sos Tzatziki, Cursoare grecești de chiftele de miel cu Tzatziki, și Găini și dovlecei Cornish ușor la grătar cu marinată grecească, Tzatziki și salată grecească.
Instrucțiuni
Puneți usturoiul într-o pastă cu un pistil și mortar.
Se amestecă cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, oregano, cimbru și dafin și se condimentează cu puțină sare și mult piper.
Așezați mielul într-un vas mare de porțelan.
Se toarnă marinada peste miel și se masează în carne. Lăsați mielul cel puțin 1 oră la temperatura camerei sau mai mult la frigider, dar nu mai mult decât peste noapte sau carnea va deveni prea moale.
Pentru a găti mielul, aprindeți grătarul sau încălziți cuptorul la 220C / 200C ventilator / gaz
Pentru a găti pe grătar, așteptați ca cărbunii să devină cenușii, apoi așezați mielul pe grătar și gătiți timp de 15 minute pe fiecare parte pentru carnea roz sau 20 de minute pe fiecare parte pentru bine făcută. Pentru a găti la cuptor, așezați mielul într-o formă de prăjire superficială și prăjiți timp de 30 de minute pentru roz sau 40 de minute pentru bine făcut, întorcând mielul la jumătate. Lăsați carnea să se odihnească timp de 10 minute înainte de a sculpta.
Între timp, faceți tzatziki. Radeți grosolan castravetele, presărați cu un vârf de sare și stoarceți tot lichidul. Sfat într-un castron cu iaurtul, usturoiul și menta și amestecați bine. Tăiați mielul în felii groase și serviți cu tzatziki învelit în pâine caldă.