Miel Aburit

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Mielul aburit. Această rețetă servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 36g de proteine, 13g de grăsime, și un total de 294 calorii. Pentru $2.69 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați șofranul pulverizat, crenguțele de pătrunjel, umărul și o parte din secțiunea de coaste a mielului tânăr de primăvară și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sarea grosieră, puteți urma acest fel principal cu Budincă De Ciocolată Crudă Sănătoasă ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și primar dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 63%. Acest scor este solid. Încercați Friptură de miel cu crustă de cârnați de miel și sos proaspăt de struguri, Piure de miel Colorado și ceapă caramelizată cu esență de fenicul de miel, și Lamb Exohiko (pachete Filo umplute cu miel, spanac și brânză) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați mielul de exces de grăsime: căderea subțire poate fi lăsată. Amestecați șofranul cu 1/4 cană de unt, sare și piper. Frecați în carnea de miel.
Aduceți multă apă la fierbere în partea de jos a unui vapor, ceainic sau couscousi pcroulre (pentru a împrumuta un truc de la Diana Kennedy, autoarea the Cuisines of Mexico,* aruncați un bănuț — când bănuțul nu mai face clic, aveți nevoie de mai multă apă). Umeziți o bucată de pânză de brânză și răsuciți-o într-o bandă de lungimea circumferinței jantei fierbătorului. Folosiți această bandă pentru a fixa partea superioară perforată, astfel încât să se potrivească perfect deasupra. Verificați toate părțile pentru o etanșare eficientă: aburul trebuie să crească numai prin găuri. Faceți un pat de pătrunjel peste găuri și sprijiniți umărul de miel pe el. Înconjurați cu ceapa, dacă este folosită, și acoperiți cu un strat dublu de pânză de brânză și apoi, strâns, cu un capac. Nu ridicați capacul în primele 1 3/4 ore de aburire. Fiți foarte atenți și stați înapoi când ridicați capacul. Dacă mielul este fraged și cade de pe os, este gata; dacă nu, continuați să aburiți cu 15 până la 30 de minute mai mult.
Dacă se dorește, se rumenesc în ulei și unt sau se freacă din nou cu unt și se rumenesc într-un cuptor foarte fierbinte (cea mai mare setare).
Se servește cu boluri de chimen măcinat și sare, pentru a fi folosite ca baie.
* New York: Harper & Row, 197
* În mod tradițional, acest fel de mâncare ar fi preparat cu zebda, un produs înțepător, coagulat natural, originar din Berberii Marocani. Untul nesărat American, deși nu se potrivește exact, poate fi înlocuit cu succes.* Acest fel de mâncare este de obicei servit cu cuscus, micile paste de gris marocan. Pentru a produce cușcuș marocan autentic pufos, aburiți-l timp de 30 de minute într-un couscousi sau un abur etanș, fără capac. Apoi aruncați-l într-o tigaie plată, adăugați încet 1 cană de apă sărată și scoateți bucățile cu un tel de sârmă. În cele din urmă, readuceți cuscusul în cuscousi și aburiți-l încă 30 de minute.
Retipărită cu permisiunea Cuscusului și a altor mâncăruri bune din Maroc De Paula Wolfert, nr.1973harper & Row Publishers, Inc.