Kona Macadamia-Caramel Torte
Kona Macadamia-Caramel Torte este un vegetarian rețetă cu 16 porții. Pentru 79 cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5g de proteine, 18g de grăsime, și un total de 390 calorii. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, prăjit, făină și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 21%, ceea ce este destul de rău. Rețete similare includ Monede de aur cu caramel de fructe de pasiune, fasole magică de migdale cu Caramel acoperit cu ciocolată și batoane de ciocolată macadamia cu caramel de scorțișoară, Macadamia Rumenit Unt Cherry Torte, și Plăcintă Cu Nuci De Macadamia Cu Nucă De Cocos Caramel.
Instrucțiuni
Rezervați 3 sau 4 nuci întregi pentru garnitură. Frecați macadamiile rămase într-un prosop pentru a îndepărta excesul de sare; ridicați nucile din prosop și lăsați-le deoparte.
Cu degetele sau cu un robot de bucătărie, amestecați sau învârtiți făina, 1/2 cană de zahăr și untul până când amestecul este firimituri fine.
Adăugați oul și amestecați cu o furculiță sau vârtej până când aluatul se ține împreună; bateți într-o bilă.
Apăsați 2/3 din patiserie peste partea inferioară și laterală a unei tigaie rotunde de 1 1/2 inch, cu lățimea de 9 inci, cu jantă detașabilă. Acoperiți și răciți.
Rulați patiseria rămasă între 2 foi de hârtie cerată într-o rundă de 9 inci lățime. Chill plat.
Între timp, turnați restul de 2 căni de zahăr într - o tigaie antiaderentă de 10 până la 12 inci. Se pune la foc mediu-mare și se amestecă des până când zahărul se topește și devine chihlimbar PAL, aproximativ 7 minute.
Se toarnă smântână (amestecul se va bule) și se ia de pe foc. Se amestecă până când sosul este neted, aproximativ 5 minute. Se amestecă nucile (cu excepția celor rezervate garniturii).
Lăsați amestecul de nuci să se răcească 10 până la 20 de minute, apoi turnați în coajă de patiserie.
Curățați 1 foaie de hârtie cerată din patiserie rotundă și inversați patiseria pe torte umplute cu nuci. Îndepărtați hârtia rămasă. Îndoiți marginile de patiserie de sus până când este la același nivel cu marginea tigaiei. Apăsați janta de patiserie cu colțurile înmuiate în făină ale unei furculițe pentru a sigila.
Periați ușor vârful torte cu albuș de ou bătut.
Coaceți într-un cuptor de 325 până se rumenesc, aproximativ 1 oră.
Se răcește în tigaie pe un raft de 10 până la 20 de minute. Rulați un cuțit subțire între patiserie și marginea tigaiei.
Scoateți janta și lăsați torte să se răcească.
Se ornează cu nuci de macadamia rezervate.