Jam de smochine certo nr
Nevoie de o fără gluten, prietenos cu fodmap și condiment vegetarian? Gemul de smochine certo nr ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. Această rețetă servește 128. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 0g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 47 calorii. Pentru 9 cenți pe porție, această rețetă acoperă 0% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 45 de minute. Această rețetă este plăcută de 19 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați unt, apă, pectină de fructe certo și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Încercați Pâine plată cu gem de smochine cu usturoi prăjit, Dulceata de zmeura neagra certo. eu, și Gem de nuca de merișor certo. eu pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți conserva cu apă clocotită, pe jumătate plină cu apă, la foc mic. Spălați borcanele și benzile cu șurub în apă fierbinte cu săpun; clătiți cu apă caldă.
Se toarnă apă clocotită peste capacele plate în cratiță de pe foc.
Lăsați să stea în apă fierbinte până când este gata de utilizare.
Scurgeți bine borcanele înainte de umplere.
Tăiați capetele tulpinii din smochine. Se toacă fin sau se macină fructele. Măsurați exact 4 căni de fructe preparate în 6 sau 8 qt. saucepot.
Adăugați suc de lămâie și apă; se amestecă până se omogenizează bine.
Se amestecă zahărul în fructele preparate în saucepot.
Adăugați unt la spumă redusă. Aduceți amestecul la fierbere completă (fierbere care nu încetează să clocotească atunci când este agitat) la foc mare, amestecând constant. Se amestecă pectina. Reveniți la fierberea completă și fierbeți 1 min., amestecând constant.
Se ia de pe foc. Îndepărtați orice spumă cu lingură de metal.
Se toarnă imediat în borcane pregătite, umplând până la 1/4 inch de vârfuri. Ștergeți jantele și firele borcanului. Acoperiți cu capace din două piese. Înșurubați bine benzile.
Așezați borcanele pe raftul ridicat în conserve. Rack inferior în canner. (Apa trebuie să acopere borcanele cu 1 până la 2 inci.
Adăugați apă clocotită, dacă este necesar.) Acoperiți; aduceți apa la fierbere ușoară. Procesați 10 min.
Scoateți borcanele și puneți-le în poziție verticală pe prosop pentru a se răci complet. După ce borcanele se răcesc, verificați sigiliile apăsând mijlocul capacelor cu degetul. (Dacă capacele izvorăsc înapoi, capacele nu sunt sigilate și este necesară refrigerarea.)