Friptură de porc cu sos de afine-Port
Friptura de carne de porc cu sos de afine-Port ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten servește 8 și costă $2.09 pe portie. O porție conține 389 calorii, 38g de proteine, și 14g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, ceapă, cocktail de suc de afine și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi amidonul de porumb, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Ciocolata Cu Amidon De Porumb ca desert. Cu o lingură scor de 64%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Friptură de porc cu sos de afine-Port, Cotlet de porc Uptown și sos de mere: filete de porc prăjite cu mere Escalloped, și Friptură de porc umplută cu sos de Port pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Topiți untul într-o tigaie mare și grea la foc mediu-mare.
Adăugați ceapa;saut până la aur, aproximativ 8 minute.
Adăugați usturoi, 1 1/2 linguriță coajă de portocală, salvie și 1 linguriță cimbru; se amestecă 1 minut.
Adăugați bulion și suc de afine; se fierbe până când amestecul se reduce la 2 1/2 căni, aproximativ 8 minute. Se strecoară sosul într-o cratiță medie grea, apăsând pe solide cu spatele lingurii.
Adăugați afine și zahăr; fierbeți doar până când boabele apar, aproximativ 5 minute.
Se amestecă portul și amidonul de porumb într-un castron mic pentru a se amesteca.
Se adaugă în sos; se fierbe până se îngroașă sosul, aproximativ 1 minut. Condimentează după gust cu sare și piper. (Sosul de afine se poate face cu 1 zi înainte. Acoperiți și refrigerați.)
Se amestecă restul de 4 1/2 lingurițe de cimbru, 1 1/2 lingurițe de sare și 1 1/2 lingurițe de piper într-un castron mic.
Așezați carnea de porc într-un vas mare de copt. Se usucă cu un prosop de hârtie.
Periați cu 2 linguri de ulei. Frecați amestecul de cimbru peste carnea de porc. (Poate fi pregătit cu 1 zi înainte. Acoperiți și refrigerați.)
Preîncălziți cuptorul la 400 F.
Încălziți restul de 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, la foc mare.
Adăugați carne de porc și gătiți până se rumenesc, întorcându-se frecvent, aproximativ 5 minute.
Transferați tigaia în cuptor și prăjiți carnea de porc până când termometrul cu citire instantanee este introdus în cea mai groasă parte a cărnii de porc 150 F, aproximativ 20 de minute.
Transferați carnea de porc pe platou; acoperiți pentru a se încălzi.
Adăugați sosul de afine și restul de 1 1/2 linguriță de coajă de portocală în aceeași tigaie și aduceți la foc mic, amestecând frecvent.
Tăiați carnea de porc în felii diagonale groase de 1/2 inch. Împărțiți feliile între 8 farfurii.
Stropiți sosul și serviți.