Focaccia de anghinare
Uitați să ieșiți să mâncați sau să comandați mâncare la pachet de fiecare dată când doriți mâncare mediteraneană. Încercați să faceți Focaccian de anghinare acasă. Această rețetă face 10 porții cu 218 calorii, 8g de proteine, și 2G de grăsime fiecare. Pentru 45 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. 130 de oameni s-au bucurat că au încercat această rețetă. Funcționează bine ca o pâine. Mergeți la magazin și ridicați rozmarin, drojdie cu acțiune rapidă a plicului, antipasti de anghinare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 89%. Acest scor este super. Rețete similare includ Anghinare-Brie Focaccia, Anghinare, roșii și focaccia Asiago, și Focaccia de anghinare și roșii uscate la soare.
Instrucțiuni
Puneți făina într-un castron mare și faceți o fântână în centru.
Adăugați drojdia și sarea, apoi turnați treptat în 350 ml apă călduță, amestecând pe măsură ce mergeți. Aduceți aluatul împreună cu o lingură, apoi cu mâinile. Ar trebui să fie moale, dar nu prea lipicios sau umed. Dacă nu se va uni, turnați puțină apă în plus; dacă aluatul este prea umed, adăugați făină suplimentară. Răsturnați pe o suprafață de lucru înmuiată și frământați timp de aproximativ 10 minute sau până când este netedă, moale și izvorăște înapoi când este împinsă cu degetul. Lăsați să crească într-un vas uns acoperit cu folie alimentară într-un loc cald timp de 1 oră sau ambalat cu arome de vară până când aluatul și-a dublat dimensiunea.
Îndepărtați frunzele din jumătate de rozmarin și tăiați bine. Rupeți restul în bucăți mai mici.
Scurgeți anghinarea, rezervând uleiul și tăiați-o în bucăți.
Când a crescut, răsturnați aluatul pe o suprafață de lucru unsă și întindeți-l într-un dreptunghi de 35 x 45cm. Glisați o foaie de copt unsă sub jumătate din aluat. Completați jumătatea cu anghinare, tot parmezanul și rozmarinul. Măcinați peste piper negru și stropiți cu puțin din uleiul rezervat. Îndoiți cealaltă jumătate de aluat, apăsând marginile împreună și sub pentru a sigila. Se lasă să crească într-un loc cald, acoperit cu folia alimentară unsă, timp de 30 de minute.
Încălziți cuptorul la 240C / ventilator 220C / gaz
Stropiți cu puțin mai mult ulei și faceți lovituri în partea de sus cu degetele. Puneți crenguțele de rozmarin în picături și radeți puțin mai multă brânză.
Coaceți timp de 15 minute, până devine auriu și înviat. Se răcește pe un raft timp de 30 de minute, se taie în pătrate și se servește.
Vin recomandat: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano și Verdicchio sunt alegeri excelente pentru Focaccia. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care l-ați putea încerca este Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Are 4,8 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 40 de dolari.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Născut în podgoria "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 metri a.s.l.) din care în 1962, și-a luat numele: este primul Chianti Classico Cru. Fabricat din 90% Sangiovese și din 7% Canaiolo și 3% Colorino, îmbătrânește timp de 20 de luni în butoaie de stejar francez. Astăzi reprezintă cel mai prestigios produs al companiei, apreciat în întreaga lume. Este produs numai în cele mai bune recolte. Compania a ales să păstreze o cantitate considerabilă de sticle din acest vin în pivniță fiind arhivele permanente, capabile să spună istoria Castello di Monsanto