Dovlecei De Iarnă Prăjiți
Dovleceii de iarnă prăjiți ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru farfurie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 13g de grăsime, și un total de 262 calorii. Această rețetă servește 8. Pentru $ 1.5 pe portie, această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți zahăr granulat, piper, scorțișoară măcinată și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Acesta va fi un hit la dvs Iarna eveniment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 1 oră și 25 de minute. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun spoonacular de 48%. Rețete similare includ Dovlecei De Iarnă Prăjiți, Dovlecei De Iarnă Prăjiți, și Dovlecei De Iarnă Prăjiți Cu Ghimbir.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F. curățați dovlecelul cu un cojitor de legume. Înjumătățiți pe lungime, aruncați semințele, apoi tăiați în zaruri de 1 inch.
Se pune într-un castron mare și se condimentează cu sare și piper.
Încălziți untul într-o tigaie medie la foc mediu-mare. Când untul încetează să spumă și a devenit un maro deschis, trageți tigaia de pe foc și adăugați imediat salvie, zahăr, oțet (stați înapoi pentru a nu se împrăștia), melasă și condimente prăjite freca.
Se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mediu-mic timp de 1 până la 2 minute pentru a contopi aromele.
Se toarnă amestecul de oțet peste dovlecel și se aruncă bine, apoi se transferă într-o foaie de copt grea sau într-un vas de copt suficient de mare pentru a ține dovlecelul într-un singur strat.
Se introduce la cuptor și se prăjește, aruncând cel puțin o dată, până când este foarte fraged și caramelizat, aproximativ 45 de minute până la 1 oră. Puneți deoparte până când este suficient de rece pentru a manipula, dar încă cald, astfel încât lichidele să fie curgătoare.
Lucrând în loturi, dacă este necesar, transferați dovlecelul cald și toate lichidele de gătit într-un robot de bucătărie și procesați până la neted. Utilizați imediat, refrigerați până la 5 zile sau congelați până la 2 luni.
Serviți piureul singur ca garnitură pentru pui prăjit, curcan sau carne de porc; amestecați în mămăligă chiar înainte de sfârșitul gătitului; folosiți ca umplutură pentru ravioli; transformați-vă într-o supă; sau folosiți pentru a aromatiza pastina. Sau omiteți Salvia, condimentați cu scorțișoară măcinată și nucșoară proaspăt rasă după gust și folosiți ca înlocuitor pentru dovleacul conservat în rețeta preferată de plăcintă cu dovleac.
Variație pentru dovlecelul de butternut afumat: gătiți dovlecelul pregătit pe o foaie de copt într-un grătar acoperit cu chipsuri înmuiate pentru a da un gust ușor afumat. Înlocuiți în oricare dintre rețetele care necesită dovlecei prăjiți. Dacă gătiți kabocha, ghindă sau alte dovlecei greu de curățat, tăiați în jumătate, scoateți semințele și frecați interiorul și tăiați marginile cu amestecul de oțet/melasă.
Așezați pe o foaie de copt, tăiați părțile în sus și prăjiți la 400 de grade F până se înmoaie. Scoateți și curățați.
Prăjiți semințele de fenicul, semințele de coriandru și boabele de piper într-o tigaie mică și grea la foc mediu. Când feniculul devine maro deschis, lucrați rapid. Porniți ventilatorul de evacuare, adăugați fulgii de ardei roșu și aruncați, aruncați, aruncați, întotdeauna sub ventilator. Întoarceți imediat amestecul de condimente pe o farfurie pentru a se răci.
Puneți amestecul într-un blender cu pudra de chili, sare și scorțișoară și amestecați până când condimentele sunt măcinate uniform. Dacă aveți o mică moară de condimente sau o râșniță de cafea dedicată măcinării condimentelor, măcinați doar fulgii de fenicul, coriandru, piper și chili.
Se toarnă într-un castron și se aruncă cu ingredientele rămase. Păstrați amestecul de condimente într-un borcan de sticlă într-un loc răcoros și uscat sau congelați.
Notele bucătarului: prăjirea împrospătează condimentele, le eliberează uleiurile și le face mai aromate, precum și adăugarea unei noi dimensiuni a aromei.
Gustați pudra de chili înainte de a adăuga și, dacă este picant și fierbinte, reduceți cantitatea. Ardeii iute din California sunt aproape dulci, nu fierbinți.