Cum să pregătiți și să prăjiți curcanul
Rețeta Cum se prepară și se prăjește curcanul poate fi făcută în aproximativ 4 ore și 55 de minute. Acest fel principal are 362 de calorii, 51 g de proteine și 15 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 18 și costă 1,01 USD per porție. 31 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Mergeți la magazin și cumpărați piper măcinat, condimente pentru păsări de curte, sare și piper măcinat și alte câteva lucruri pentru a-l prepara astăzi. Ziua Recunoștinței va fi și mai specială cu această rețetă. Vă este adus de Allrecipes. În general, această rețetă câștigă un scor mare de 82%. Pregătiți și uitați de curcan, friptura de curcan cu nuci pecan, umplutură de cârnați și castane și eșalotă friptă și salata Cobb de curcan pentru prepararea mesei sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 325 grade F (165 grade C).
Amestecă 2 linguri de sare și 1 lingură de piper și condimente de pasăre într-un castron mic. Puneți aripioare de curcan sub pasăre și asezonați cavitatea cu aproximativ 1 lingură de amestec de condimente de pasăre. Rezervați amestecul de condimente de pasăre rămas.
Se amestecă ceapa, țelina și morcovii într-un castron. Introduceți aproximativ 1/2 cană de amestec de legume, crenguțe de rozmarin și 1/2 buchet de salvie în cavitatea curcanului. Legați picioarele împreună cu sfoară de bucătărie. Slăbiți pielea de deasupra pieptului de curcan folosind degetele sau o spatulă mică.
Puneți aproximativ 2 linguri de unt sub piele și întindeți uniform.
Untul rămas (aproximativ 2 linguri) se întinde pe toată exteriorul pielii.
Stropiți exteriorul curcanului cu amestecul de condimente de pasăre rămas.
Răspândiți ceapa, țelina și morcovii rămase într-o tigaie mare.
Puneți curcanul deasupra legumelor. Umpleți tava cu aproximativ 1/2 inch de apă. Aranjați o foaie de folie de aluminiu peste pieptul de curcan.
Cojiți curcanul în cuptorul preîncălzit până când nu mai devine roz la os și sucurile curg limpede, aproximativ 3 1/2 ore. Un termometru cu citire instantanee introdus în partea cea mai groasă a coapsei, lângă os, ar trebui să indice 165 de grade F (75 de grade C).
Scoateți folia în ultima oră de gătit. Ungeți curcanul cu sucul din tigaie.
În timp ce curcanul se prăjește, faceți bulion: puneți gâtul, inima și masca într-o cratiță cu dafin și apă. Se fierbe la foc mediu timp de 2 ore. Se strecoară mărunțișurile de curcan din bulion și se aruncă. Ar trebui să existe cel puțin 4 căni de stoc.
Scoateți curcanul din cuptor, acoperiți cu o foaie dublă de folie de aluminiu și lăsați să se odihnească într-o zonă caldă timp de 10 până la 15 minute înainte de a tăia felii.
Se toarnă sucurile din tigaie, aproximativ 3 căni, într-o cratiță și se lasă deoparte. Îndepărtați grăsimea de curcan din sucurile din tigaie, rezervând aproximativ 2 linguri.
Încinge 2 linguri de grăsime de curcan și 1 lingură de unt într-o cratiță la foc mediu.
Transferați ceapa din tigaie în tigaie. Gatiti si amestecati pana se rumeneste ceapa, aproximativ 5 minute, apoi adaugati faina. Continuați să gătiți și amestecați încă aproximativ 5 minute; se amestecă cu 4 căni de bulion de curcan degresat și sucul din tigaie rezervat până la omogenizare; îndepărtați orice spumă. Se amestecă oțetul balsamic. Se fierbe până când sosul se îngroașă, amestecând constant, aproximativ 10 minute. Se amestecă 1 lingură de salvie tocată și se condimentează după gust cu sare și piper negru.