Cum se face sos de Butterscotch
Cum se face sosul Butterscotch este un fără gluten și lacto ovo vegetarian sos. Această rețetă face 3 porții cu 1891 calorii, 4G de proteine, și 111g de grăsime fiecare. Pentru $1.04 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați sare kosher, extract de vanillan, frișcă grea și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. 675 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Vă este adus prin simple rețete. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 0%. Acest scor este improvizabil. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Sos Butterscotch, Sos Butterscotch, și Sos Butterscotch.
Instrucțiuni
Sosul Butterscotch durează aproximativ o jumătate de oră pentru a face, de la început până la sfârșit.
Aveți totul gata de plecare: mai întâi, înainte de a începe, asigurați - vă că aveți totul gata de plecare-smântâna și zahărul brun de lângă tigaie, măsurate și în așteptare. A face butterscotch este un proces rapid care abia așteaptă să vâneze ingrediente.
Topiți untul, adăugați zahăr brun: într-o cratiță de 2 litri din oțel inoxidabil cu fund greu, topiți untul la foc mic până la mediu. Chiar înainte ca untul să se topească, adăugați tot zahărul brun închis simultan și amestecați cu lingura de lemn până când zahărul este uniform umed.
Se amestecă rar: se amestecă rar până când amestecul trece de la aspect granulat la lavă topită. Asigurați-vă că intrați în colțurile oalei și urmăriți cu atenție pentru a observa cum se schimbă amestecul. Va dura aproximativ 3 până la 5 minute.
Rețineți textura: chiar înainte de a adăuga smântâna, zahărul brun caramelizant va începe să arate și să se simtă mai mult ca lichid și mai puțin ca nisipul umed gros.
Adăugați smântâna, lăsați să fiarbă: în acest moment adăugați toată smântâna simultan și înlocuiți lingura cu un tel. Coborâți puțin focul și bateți smântâna în amestec.
Când lichidul este uniform, întoarceți căldura înapoi la mediu și bateți la fiecare câteva minute pentru un total de 10 minute sau până când înregistrează 225 km F pe un termometru digital sau cu bomboane.
Lăsați să se odihnească, apoi transferați la vehiculul de depozitare pentru a se răci: după ce lichidul a fiert pe aragaz timp de 10 minute, opriți căldura și lăsați să se odihnească un minut sau două înainte de a transfera într-un vas de depozitare rezistent la căldură. (Prefer un vas din oțel inoxidabil sau sticlă.) Se răcește la temperatura camerei.
Gustați, adăugați sare și extract de vanilie după gust: când lichidul butterscotch este temperatura camerei, luați un gust mic. Este important să știți ce gust are zahărul brun și untul gătit și ce se întâmplă atunci când transformați acea dulceață plată într-o aromă reală de butterscotch.
Bateți jumătate din extractul de sare și vanilie. Gustă din nou.
Adăugați mai multă sare și extract de vanilie până când se obține gustul minunat al butterscotch-ului real.
Butterscotch face un topping fantastic pentru înghețată.
Răciți sosul de butterscotch într-un recipient nereactiv cu un capac bine fixat numai după ce sosul s-a răcit complet. Se va păstra timp de o lună la frigider, adică dacă poți să nu-l mănânci tot momentul în care s-a răcit și a fost condimentat după bunul plac.