Creveți de sare crocanți cu sos de ghimbir
Crunchy sare creveți cu sos de ghimbir este un fără gluten și vegan rețetă cu 4 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 37 calorii. Pentru 35 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți oțet de orez, kosher, usturoi și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Cu o lingură scor de 9%, acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare includ Creveți prăjiți cu sare cu sos de scufundare cu miere de lămâie, Wontons de creveți crocanți cu sos de scufundare cu ceapă verde, și Creveți Panko crocanți cu smântână și sos de usturoi Chili.
Instrucțiuni
Devein creveți în cochilii împingând o scobitoare perpendiculară pe fiecare creveți printr-o articulație pe coaja din spate și aproximativ 1/8 inch sub venă; trageți în sus pentru a ridica vena întunecată. Dacă se rupe, repetați la o altă articulație a cochiliei. Dacă utilizați creveți decojiți, tăiați spatele creveților și scoateți vena. Clătiți creveții, puneți într-un castron și adăugați sake și amidon de porumb; se amestecă pentru a se amesteca bine.
Într-un alt castron mic, combinați sosul de soia, oțetul și ghimbirul.
Se toarnă aproximativ 1 inch ulei într - un wok de 14 inci sau o tigaie adâncă și îngustă de 3 până la 4 litri la foc mare. Când uleiul ajunge la 375, adăugați jumătate de creveți; amestecați des până devin roz și cojile sunt crocante, aproximativ 2 minute (aproximativ 1 minut pentru creveții decojiți). Cu o lingură cu fante, transferați creveții pe prosoape pentru a se scurge. Repetați pentru a găti creveții rămași.
Scurgeți uleiul din wok; aruncați sau salvați pentru alte utilizări. Setați wok la foc mediu, adăugați usturoi și sare și amestecați până când tigaia este fierbinte.
Adăugați creveți; se amestecă până când creveții sunt acoperiți cu amestec de usturoi și fierbinți, 1/2 până la 1 minut.
Se toarnă creveții pe un platou, se presară busuioc și se servește cu sos de ghimbir. Mâncați scoici, dacă doriți, sau curățați creveții.