Chile-Tamale De Cartofi Dulci Condimentate
Această rețetă servește 12 și costă 42 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 8g de grăsime, și un total de 171 calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână praf de copt, sare și piper proaspăt măcinat, unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Cu o lingură scor de 34%, acest fel de mâncare nu este atât de spectaculos. Rețete similare sunt Tamales De Pollo Con Chile Verde-Verde Chile Pui Tamales, Gratin de cartofi dulci cu nuci pecan condimentate cu Chile, și Chile condimentat Tostadas de cartofi dulci și fasole neagră.
Instrucțiuni
Într-un castron mic, amestecați untul, zahărul brun și scorțișoara. Puneți jumătățile de cartofi dulci, tăiați partea în sus, într-un vas de copt și frecați părțile tăiate în mod egal cu amestecul de unt.
Coaceți într-un cuptor de 350 până se înmoaie când este apăsat, aproximativ 1 oră.
Scoateți carnea din cartofii dulci (aruncați piei) într-un castron; se pasează cu o furculiță până se omogenizează.
Într - o tigaie de 1 până la 2 litri la foc mic, topiți untura.
Se toarnă bulion de pui și se amestecă până se încălzește.
Adăugați amestecul de bulion la cartofii dulci; se amestecă bine. Adăugați treptat făina masa, amestecând până se omogenizează bine. Se amestecă praful de copt și chipotles și se condimentează cu sare și piper după gust.
Rupeți 3 sau 4 coji de porumb în benzi lungi și subțiri.
Așezați o coajă întreagă pe o suprafață de lucru, cu partea netedă în jos, cu o margine lungă cea mai apropiată de dvs. Lingura o putina 1/3 cana de umplere pe lungime în jos centrul de coji. Îndoiți marginea de jos peste umplutură și înfășurați tamale. Legați fiecare capăt cu o bandă subțire de coajă. Repetați până când se folosește toată umplutura.
Într - o tigaie de 8 până la 10 litri, poziționați un raft cu cel puțin 1 inch peste 1 inch de apă; aduceți la fierbere la foc mare. Setați tamalele pe raft, la foc mai mic pentru a menține fierberea, capacul și aburul până când umplerea este fermă, aproximativ 1 oră, adăugând apă în tigaie, după cum este necesar, pentru a menține adâncimea de 1 inch.
Scoateți tamalele și lăsați să stea cu cel puțin 10 minute înainte de servire.
Note: cojile de porumb uscate sunt disponibile în unele supermarketuri bine aprovizionate și pe piețele mexicane. Înainte de utilizare, separați cojile și aruncați mătăsurile; înmuiați cojile în apă fierbinte până când sunt flexibile, aproximativ 20 de minute. Veți avea nevoie de aproximativ 15 coji mari, bine formate, pentru Tamale și 3 până la 4 pentru a rupe în benzi pentru legare, dar vă sugerăm să înmuiați câteva în plus în cazul în care unele rupturi în acest proces. Puteți face și aburi tamalele până la o zi înainte; acoperiți și răciți. Reîncălziți în abur 15 până la 20 de minute.